NL FR EN

Nieuwe ORTOVOX collectie voor komende winter

Puur, licht, alpine

Met een kenmerkend gekraak wordt de sneeuw over het spoor en de eigen ski's geblazen, met elke stap wordt de ski zwaarder en het zicht slechter. In situaties als deze is er tijdens een skitocht maar een ding dat telt: een functionele uitrusting. Sinds 1980 beschermt bergsportexpert ORTOVOX bergbeklimmers met innovatieve, zeer functionele producten en de natuur met diverse duurzaamheidsinitiatieven. Met de wintercollectie 24/25 wordt deze ambitie opnieuw benadrukt. Van de basislaag en technische tussenlagen tot lawine-airbagrugzakken en noodmaterialen is ORTOVOX een complete leverancier voor zowel snelle avondrondes als steile couloirs in de Westelijke Alpen. Of het nu gaat om de strakke minimalisten uit de Light-lijn, de technische producten uit de Pure-lijn of de verfijnde high-end producten van de Alpine-lijn: ze zijn er wanneer het erop aankomt.

Nieuwe touring rugzak: Switchback
Van lange beklimmingen tot steile couloirs: skitochten in alpine terrein vereisen een optimale combinatie van gewicht en functie. De nieuwe Switchback is een technisch geavanceerde, lichte rugzak met alpinistische kenmerken voor veeleisende skitochten en een puur prestatievermogen voor rotsen, ijs en sneeuw. Bijzonder handig is de snelle toegang tot de inhoud. Schoudervakken, de vakken op de heupgordel, een zijvak voor stijgijzers, vellen en harsijzers en een touw kunnen makkelijk geopend worden zonder de rugzak af te hoeven nemen. Tijdens het dragen kunnen de ski's ook met een karabijnhaak parallel aan de rugzak worden bevestigd. In het aparte veiligheidsvak zijn je nooduitrusting en een lichte ijsbijl snel bij de hand in geval van nood, terwijl de volledig opklapbare achterkant toegang biedt tot het hoofdvak. Extra volume wordt gecreeerd via een groot, afgescheiden vak in het bovenste deel van de Switchback. Twee pikkelhouders, een daisy chain, touwfixatie en het helmnetsysteem vullen de talrijke bevestigingsmogelijkheden aan. Bij zware belading verdeelt het ergonomische Full Contact Light rugsysteem het gewicht optimaal over de rug. Als de rugzak minder vol is, kan het volume effectief worden verminderd met behulp van de 3-punts compressiebanden van de A-Skifix.

Nieuwe Punta Berrino collectie: Pants en Hooded Jacket
Van after-work avonturen tot meerdaagse tochten: de minimalistische Punta Berrino modellen van ORTOVOX combineren functionaliteit en lichtheid. De Punta Berrino Pants is een minimalistische allrounder, ontwikkeld voor lange beklimmingen en afdalingen. Het zachte MERINO AIRSOLATION softshell-materiaal is robuust, ademend en wind- en waterafstotend, wat zorgt voor optimale bewegingsvrijheid tijdens inspannende tochten. Aan de binnenkant ligt de temperatuur- en vochtregulerende merinowol zacht op de huid en zorgt voor lichte isolatie. Dankzij de elastische MERINO AIRSOLATION STRETCH-inzetstukken bij het zitvlak, de achterkant van de dijen en het kruisgebied, beweegt deze broek moeiteloos mee met elke beweging en is daarnaast bijzonder ademend. De talrijke functies van deze atletisch gesneden skitourbroek zijn volledig gericht op veeleisende toerskiërs: van de in breedte verstelbare tailleband, de twee ruime heupzakken, de randbescherming van Schoeller® tot de aanpasbare broekspijpen. Ook het Punta Berrino Hooded Jacket is voorzien van zacht MERINO AIRSOLATION softshell materiaal en zacht merinowol aan de binnenkant. Daarnaast is het jack voorzien van een capuchon, twee grote zakken aan de voorkant en ergonomisch gesneden mouwen. De Punta Berrino Pants en Hooded Jacket van ORTOVOX zijn perfect voor snelle tochten naar afgelegen gebieden en volledige focus op onvergetelijke skitourtoppen.

Met de nieuwe collectie van ORTOVOX kom je deze winter goed voor de dag!