NL FR EN

Girmay schrijft geschiedenis met nieuwe uvex helm

Biniam Girmay wint Tour de France etappe met adembenemende surge aero MIPS

Wat een historisch moment: Biniam Girmay van team Intermarché-Wanty wint de derde etappe in de Tour de France, van Piacenza naar Turijn, met de allernieuwste helm van uvex. De nieuwe surge aero MIPS is ontworpen voor wielrenners die snelheid en performance ademen. Maar, dat is nog niet alles! Met deze overwinning is Biniam Girmay, afkomstig uit Eritrea, de eerste zwarte Afrikaanse renner die een etappe in de Tour wint. Veni vidi bini!

Of het nu tijdens de klassementen van de Tour de France is of op de straten van de grote klassiekers: Intermarché-Wanty rijdt voor de overwinning in elke race. Prestatie, comfort en bescherming worden nu naar een hoger niveau getild. Dankzij uvex zijn de professionals uitgerust met uitstekende ventilatie voor de zwaarste bergetappes, optimale aerodynamica voor snelle sprintbeslissingen en een geperfectioneerde aero helm voor de strijd tegen de klok. Bovendien bieden de innovatieve uvex fietsbrillen de atleten perfect zicht en een coole stijl.

Vorig jaar reed team Intermarché-Wanty met de rise pro MIPS, maar met de nieuwe surge aero MIPS gaat uvex nog een stapje verder. Deze helm is een perfecte combinatie van snelheid, ventilatie en een laag gewicht. Lucht kan vrij over het hoofd van de wielrenner stromen, wat effectief warmte en vocht afvoert. En dan het gewicht: in maat S weegt deze helm slechts 250 gram. De functionele padding is gemaakt van 100% gerecycled polyester en de helm kan voorzien worden van een afneembare aero cover.

Leuk om te weten: de helm die Girmay tijdens de overwinning droeg, was voorzien van een opvallend ‘Erlkönig’ design. In Duitsland wordt deze term gebruikt om een gecamoufleerd prototype van een product, vaak een auto, aan te duiden, dat nog niet officieel is geïntroduceerd. Op 4 juli is de nieuwe surge aero MIPS officieel aan de wielerwereld gepresenteerd.

De overwinning van Biniam Girmay is een inspiratie voor iedereen!