NL FR EN

Bergfamilie is fan van deuter!

Lees diverse reviews en gear guides op de website van deze sportieve familie

Of je nu op pad gaat in de bergen, een wandeling door het bos bij jou in de buurt maakt of dagelijks op de fiets naar je werk gaat, deuter heeft voor elke activiteit een passende rugzak. En bergfamilie.nl weet dit ook! Op deze website brengen Maaike en Frank bergliefhebbers samen. Wandelen, klimmen, mountainbiken, raften of kamperen, de bergen zijn de verbindende factor. Sinds vorig jaar gaat het gezin ook regelmatig op pad met een deuter rugzak. Wat ze van deze rugzakken vinden? Je leest het hieronder!

Onlangs ging Frank op pad met de Futura 32 en we kunnen nu al zeggen: hij vindt het een van de beste wandelrugzakken voor dagtochten en korte huttentochten. ‘Ik vind deuter Futura 32 is een geweldige rugzak voor dagtochten of korte trekkings. De rugzak biedt genoeg opbergruimte, heeft handige features, maar draagt bovenal erg comfortabel. Niet voor niets is het mijn favoriete wandelrugzak van dit moment’, aldus Frank.

Ook Maaike is op pad gegaan met een rugzak van deuter, namelijk de AC Lite 22 SL. Niet alleen de kleur, maar ook de pasvorm en het comfort van de rugzak zijn bij Maaike enorm in de smaak gevallen. Haar eindconclusie over de AC Lite 22? ‘Deze dagrugzak voor dames ziet er niet alleen heel fijn uit, hij draagt ook heel comfortabel. Voor mij lijkt deze rugzak op maat gesneden, bij mijn 176 cm en vrij lange bovenlichaam. De rugzak heeft een brede en comfortabele (zachte!) heupband en is voorzien van uitgebreide ventilatie. De 22 liter inhoud is genoeg voor een liter water, diverse snacks, een regenjas, telefoon, portemonnee, wandelkaart en EHBO set. Kortom, genoeg om een dag te wandelen’.

Afgelopen herfst ging Bergfamilie op pad met een fietsrugzak van deuter, de Race 12. ‘Ik ben erg blij met deze fietsrugzak van deuter. Het is mijn meest gebruikte rugzak op mountainbiketochten en fietstochten. De rugzak biedt voldoende opbergruimte in overzichtelijke vakken, heeft een fijn ventilatie systeem en een groot draagcomfort. Wel zou ik je aanraden om direct de fietshelmhouder mee te bestellen, dan kan je je helm makkelijk meenemen tijdens een bike en hike tour, als je die tenminste wil maken’, aldus Maaike. Daarnaast was Maaike erg te spreken over de duurzaamheid van deze rugzak. Het hoofdmateriaal is namelijk gemaakt van 100% gerecyclede materialen en daarnaast is de rugzak ook nog eens PFAS vrij en klimaatneutraal.

Tot slot is Maaike in de winter de piste op gegaan met de Freerider 28 SL. Het eindoordeel van Maaike: ‘Dit is echt een rugzak voor dames die graag off piste gaan. De compacte vorm maakt het vooral geschikt voor freeriders die de lift omhoog nemen en dan nog een stuk hiken om vervolgens af te dalen. Voor toerski tochten van een dag vind ik deze afmeting ((28 liter) net te klein. Dames die de hele dag op de piste skiën maar graag wat spullen meenemen, zullen deze rugzak bijzonder goed waarderen. Je kan hier ontzettend veel in kwijt terwijl je toch comfortabel zit in de skilift en doordat de rugzak het gewicht strak tegen je lichaam aan draagt, voorkom je dat je achterover gaat hangen. Een dikke aanrader dus.’

De volledige reviews van de rugzakken kun je via de links onderaan dit bericht lezen. Je kunt bergfamilie.nl tevens vinden op Facebook en Instagram, onder @bergfamilie.nl.

Bergfamilie.nl review: Futura 32