NL FR EN

Maier Sports ‘Duurzaamste bedrijf van het jaar'

De broekenspecialist uit Duitsland ontvangt outdoor.markt Trophy in de categorie ‘Duurzaamheid’

Duurzaamheid is een overkoepelend bedrijfsdoel van Maier Sports en vormt de basis voor alle bedrijfsgerelateerde beslissingen. Het Duitse outdoormerk ziet duurzaamheid als een holistisch en betekenisvol doel voor een leefbare wereld en is zich ervan bewust dat beslissingen langdurige gevolgen hebben voor het algemeen welzijn en de levensomstandigheden van iedereen, ook voor komende generaties. Hierdoor zoekt Maier Sports constant naar de beste oplossing op ecologisch, sociaal en economisch gebied. Ook de lezers van het Duitse magazine outdoor.markt hebben de inspanningen op het gebied van duurzaamheid van Maier Sports opgemerkt. Het merk is namelijk uitgeroepen tot ‘Duurzaamste bedrijf van het jaar’! Lees hieronder alles over deze bijzondere award.

Maier Sports is ontzettend blij dat de lezers van het outdoor.markt magazine het merk hebben uitgeroepen tot ‘Duurzaamste bedrijf van het jaar’. Voor deze titel heeft Maier Sports de outdoor.markt Trophy in de categorie ‘Duurzaamheid’ ontvangen. Over deze onderscheiding zegt Maier Sports het volgende: ‘Het resultaat laat zien dat onze inspanningen richting een circulaire economie worden opgemerkt en dat ons hartstochtelijk streven naar duurzaamheid weerklank vindt. De ontwikkeling van circulaire producten maakt innovaties en creatieve ontwerpen mogelijk in de geest van duurzaamheid en met het oog op de toekomst’.

Recycling ten top met de LOOP collectie
Dat Maier Sports duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan bewijst ook de LOOP collectie. Dankzij LOOP kan Maier Sports in de toekomst kleding recyclen, zodat ze er weer hoogwaardige stoffen uit kunnen halen. Deze stoffen krijgen op hun beurt een nieuw leven in toekomstige Maier Sports kleding.

Toekomst vereist duurzaamheid – Mission Clean Function
Met de Mission Clean Function belooft Maier Sports zo zorgvuldig mogelijk om te gaan met de hulpbronnen van haar omgeving. Hierbij heeft de bescherming van water als bron van het leven een bijzondere betekenis. Elke zakelijke beslissing en de ontwikkeling van alle producten met de bijbehorende processen worden als gevolg van de Mission Clean Function beoordeeld op hun impact op het milieu. Deze unieke missie en de inspanningen om zo duurzaam mogelijk te handelen hebben al geleid tot talrijke concrete resultaten en merkbare veranderingen.

Een ding is zeker: met de kleding van Maier Sports ga je met een goed gevoel op pad!