NL FR EN

arena contract voor toptalent Caspar Corbeau

In de VS geboren Nederlandse zwemmer komt onder andere in Parijs in actie

Met trots kondigen we de nieuwste toevoeging aan het arena team aan: de in de Verenigde Staten geboren Nederlandse zwemmer Caspar Corbeau. Caspar is in Santa Cruz in het zonnige Californië geboren en heeft vrijwel zijn hele leven in de VS gewoond. Vorig jaar augustus is hij naar Amsterdam verhuisd om zijn zwemcarrière in Nederland voort te zetten. Als nieuwste aanwinst van het team van arena zal hij onder andere op de Olympische Spelen in actie komen op de 100 en 200 meter schoolslag. Hieronder vertellen we je alles over Caspar Corbeau en zijn partnerschap met arena.

Caspar maakte in 2020 op het EK in Boedapest zijn internationale seniorendebuut, waar hij zevende werd op de 200 meter schoolslag. Zijn specialisme is de schoolslag, een slag die weinig Nederlandse historie heeft, en hij is beter op de langere afstanden dan op de sprint. Op het EK kortebaan in 2023 heeft hij goud behaald op de 200 meter schoolslag, op het WK langebaan dit jaar was dat een zilveren medaille op dezelfde afstand. Op de 200 meter schoolslag is zijn persoonlijke record 2.08,24, op de 100 meter is dit 59,27 en op de 50 meter 27,10.

Caspar is zijn sportcarrière in de VS begonnen. Tijdens zijn studie Kinesiologie aan de Universiteit van Texas zwom hij bij de Texas Longhorns. Met dit team behaalde hij goud op de 4 x 100 wisselslag tijdens de prestigieuze NCAA kampioenschappen. Sinds zijn verhuizing naar Nederland traint hij in Amsterdam onder coach Mark faber.

Over zijn partnerschap met arena zegt Corbeau het volgende: ‘Ik zwem al heel lang in arena en ken de kwaliteit en heb er vertrouwen in dat het mij gaat helpen in het behalen van mijn dromen. Ik kijk uit naar de samenwerking als lid van de arena family en wil in de toekomst als Elite member ook bijdragen aan de ontwikkeling van het merk’.

Wij kijken uit naar een succesvol partnerschap!