NL FR EN

uvex atleet Linus Straßer schrijft geschiedenis

Historisch slalom spektakel met de JAKK+ IAS

Afgelopen dagen waren de dagen van uvex atleet Linus Straßer, de uit München afkomstige slalom en reuzeslalom specialist. Na zijn triomf in Kitzbühel behaalde de Duitse topskiër ook de overwinning bij de avondslalom in Schladming. Met deze overwinningen is Linus Straßer de eerste Duitser sinds 1990 die twee opeenvolgende World Cup overwinningen behaalt in de slalom. Tijdens zijn races draagt Linus de JAKK+ IAS, een tophelm van het Duitse merk uvex. Hieronder vertellen we je alles over deze helm en over de overwinningen van Linus Straßer.

Slechts drie dagen na zijn zege in Kitzbühel behaalde de 31-jarige topskiër uit München ook de overwinning tijdens de legendarische avondslalom in Schladming. Linus liet de Noor Timon Haugan en de Franse titelverdediger Clement Noel achter zich en is daarmee de eerste Duitser die sinds de overwinningen van Armin Bittner in 1990 twee World Cup overwinningen achter elkaar in de slalom behaalt. Voor Linus was het zijn vijfde World Cup overwinning en bovendien ook een historische: voorheen had geen enkele Duitse skiër het voor elkaar gekregen om zowel Kitzbühel als Schladming in één seizoen te winnen.

Gemaakt voor winnaars: de JAKK+ IAS
De JAKK+ IAS van uvex is een pure racehelm. De innovatieve +technologie combineert een uiterst stootbestendige, zeer lichte buitenschaal van thermoplastisch materiaal met een schokabsorberende binnenschaal. Dit zorgt voor optimale veiligheid en comfort tijdens het racen. Het geïntegreerde ventilatiesysteem heeft naar voren gerichte ventilatieopeningen, wat voor een optimale luchtcirculatie zorgt. Dankzij het IAS 3D-systeem kan de helm zowel in de hoogte als in de breedte aangepast worden. Voor slalomraces kan de helm van een optionele kinbeschermer worden voorzien.

Wij feliciteren Linus Straßer met deze fantastische overwinning!