NL FR EN

Droom uitdaging met LEKI

Geert van Nispen test de Neotrail én gaat proberen de FKT op de GR11 te verbeteren

‘Eind augustus 2023 liep ik de laatste kilometers op de GR11. Een avontuurlijke trail door de Spaanse Pyreneeën, van Cabo Higuer, nabij Irun in Spaans Baskenland aan de Atlantische Oceaan naar Punta Cap de Creuz bij Cadaques aan de Costa Brava aan de Middellandse Zee. Een pad van 840 kilometer met 44.000 te overbruggen hoogtemeters. Ik heb deze route in twee fases gelopen en hij heeft een enorme indruk op me gemaakt’, aldus Geert van Nispen over het ontstaan van zijn grote droom en uitdaging. Geert gaat namelijk een poging doen om een FKT (Fastest Known Time) neer te zetten op de GR11 en LEKI is erbij! Hieronder vertellen we je alles over dit droomproject én over de ervaringen van Geert met de Neotrail FX.One Superlite.

Na zijn laatste kilometers op de GR11 eind augustus vorig jaar, zijn de Spaanse Pyreneeën in het hart en lijf van Geert gaan zitten en laten ze hem niet meer los. In de laatst kilometers besluit hij dan ook om de route nog een keer te gaan lopen en dan in combinatie met een andere droom: het neerzetten of verbeteren van een FKT, self-supported. LEKI heeft zich als partner bij deze uitdaging aangesloten. Om voor een optimale voorbereiding te zorgen, heeft LEKI de Neotrail FX.One Superlite aan Geert beschikbaar gesteld. Uiteraard heeft hij deze al uitgebreid getest, lees snel verder voor zijn bevindingen.

Vijf sterren voor LEKI
‘Eerlijk is eerlijk. Het liefst loop ik zonder poles, gevulde rugzak en waterflessen. Helemaal vrij van ‘onnodige’ ballast. Helaas is dit tijdens een uitdaging als deze niet te doen. Ik zal zo’n vijftien dagen self-supported onderweg zijn en dan heb je toch wel het nodige nodig’, aldus Geert. Geert heeft de Neotrail FX.One Superlite in de omgeving van Xàtiva getest, het gebied waar zijn klimbenen worden gevormd. Geert: ‘Om me goed te kunnen voorbereiden probeer ik te lopen op ondergronden vergelijkbaar met die van de Spaanse Pyreneeën. Smalle paadjes met rotsachtige ondergronden en steile beklimmingen en afdalingen. Hier in deze omgeving kan dat’.

Het eerste wat Geert zich afvroeg toen hij de Neotrail FX.One Superlite binnenkreeg? ‘Zijn deze poles wel sterk genoeg?’. Inmiddels kan hij volmondig ‘Ja!’ op deze vraag antwoorden.

Geert vertelt verder: ‘Inmiddels heb ik hier in de omgeving de nodige kilometers gemaakt, geklommen en weer gedaald. De poles blijven in de rotsachtige ondergronden regelmatig steken, met als gevolg dat ze door kracht buigen. Altijd komen ze terug in hun rechte beginstand. Ook ‘hang’ ik tijdens het trailen met grote regelmaat op de poles om mijn benen en gewrichten te ontlasten, gebruik ik ze als ‘lanceermiddel’ wanneer ik over rotsen spring en ’trek’ ik mezelf ermee de berg op. Ook dan geven ze geen krimp. Het zijn sterke sprietjes’. Ook geeft Geert aan dat de stokken eenvoudig op te bergen zijn en dat je ze makkelijk al rennend kunt ontgrendelen of op kunt vouwen tot een compact formaat.

De eindconclusie van Geert? ‘Voor mij zijn deze poles precies wat ik nodig heb tijdens mijn avontuur in juni. De Neotrail FX.One Superlite van LEKI krijgt dan ook vijf sterren van de vijf’.

Wij wensen Geert heel veel succes en plezier met zijn uitdaging en droom! Via de link onderaan dit bericht kun je meer lezen over het droomproject van Geert.

De foto’s uit dit persbericht zijn eigendom van Geert van Nispen.

Alles over de GR11 droom van Geert van Nispen