NL FR EN

Het hele jaar door sportief op de berg

Nieuw van LOWA: de sportieve VAJOLET GTX MID

Eén voor alles? Wat voor veel bergsportliefhebbers klinkt als een droom, blijkt bij nader inzien een klassieke bergschoen voor het hele jaar door te zijn. Of het nu gaat om een bergwandeling, een via ferrata of een uitdagende tocht op grote hoogte, de nieuwe VAJOLET GTX MID van LOWA is er bij elk outdooravontuur bij. Deze waterdichte, stijgijzervaste en herzoolbare allrounder, die voorzien is van een met carbon versterkte binnenzool, is een perfecte touwpartner voor veeleisende bergtochten in eeuwig ijs of rotsachtig terrein.

De VAJOLET GTX MID heeft alles wat kenmerkend is voor een technische alpine schoen, zoals een ver naar boven getrokken en stabiliserende schacht van splitleer, textielinzetten en met PU verstevigde delen. Een robuuste combinatie van materialen die dankzij het waterdichte GORE-TEX-membraan de voeten betrouwbaar droog en warm houdt. Bescherming rondom zorgt ervoor dat scherpe stenen of gletsjerijs de bergschoen niet kunnen beschadigen. Bovendien maakt de naar voren getrokken vetersluiting individuele aanpassingen mogelijk tot aan de tenen, voor optimale grip op de berg, op elk moment. De met carbon verstevigde binnenzool garandeert extra stabiliteit bij iedere stap.

Om ervoor te zorgen dat je ook tijdens het klimmen kunt genieten van alle voordelen van deze technische schoen, heeft de VIBRAM ALP TRAC®-buitenzool een speciale CLIMBING ZONE en een houder voor semi-automatische stijgijzers op de hiel. En, omdat draagcomfort ook deel uitmaakt van absoluut topgeluk, heeft deze bergschoen een zachte schacht ter hoogte van de achillespees, gewatteerde zones op de enkel en handige lussen op de tong en de hiel om het aan- en uittrekken te vergemakkelijken.

Grootse topmomenten vereisen groots schoeisel waar je 100% op kunt vertrouwen. De VAJOLET GTX MID kent geen compromissen, maar des te meer hoogtemeters. Dit maakt deze bergschoen de perfecte metgezel voor kleine en grote avonturen in bergachtig terrein.