Nele Vanbuel Sportvrouw van het Jaar van Durbuy

Van harte gefeliciteerd met deze mooie onderscheiding!

Onze Belgische account manager Nele Vanbuel is door de gemeente Durbuy verkozen tot Sportvrouw van het Jaar 2023! Deze eer heeft ze mogen ontvangen vanwege haar zwemprestaties in de afgelopen jaren. We feliciteren Nele van harte met deze prachtige erkenning!

Dit is Nele's persoonlijke reactie op het in ontvangst nemen van haar onderscheiding:

'In de jaren 2021-2022-2023 werden de kampioenenvieringen van de stad Durbuy gecanceld om meerdere redenen. De stemmen worden door de schepenen en burgemeester en andere juryleden gestemd. Dit jaar gingen ze dus opnieuw door. Ik werd dan ook verkozen tot sportvrouw van het jaar hier in de stad door mijn resultaten van de afgelopen jaren:

- Europees kampioen 2023
- Brons op de Wereldspelen 2022
- Brons op het Wereldkampioenschap 2022
- 3x brons op het Europees kampioenschap 2021-2023
(Dit allemaal in de open categorie)

En daarnaast werd ik 5x Europees kampioen in mijn leeftijdscategorie in 2023.

De pers heeft natuurlijk dé hamvraag gesteld: "Wat nu?"

Na het Europees kampioenschap in september heb ik een pauze van 6 weken genomen. Deze pauze was vooral nodig op mentaal gebied. Mentale gezondheid is cruciaal in de topsport, en na zoveel jaren non-stop doorgaan, was het tijd om rust te nemen.

Ik bekijk het nu van periode tot periode. Momenteel zwem ik gewoon weer voor algemene uithouding en plan ik om in december aan één of twee wedstrijden deel te nemen om te zien waar ik eventueel op zou moeten voortbouwen. Daarna neem ik de beslissing of ik het eerste testevent in maart zal bijwonen, of dat ik toch een einde zal maken aan mijn topsportcarrière. Dit betekent natuurlijk niet dat ik helemaal stop met sporten of zwemmen. Maar het betekent wel dat ik niet meer actief zal deelnemen aan de topsport, gezien de hectische planning naast mijn twee banen. Soms wil ik gewoon in de zetel ploffen, boodschappen doen of het gras maaien, en niet altijd werken of trainen. De meeste mensen zien uiteraard alleen de medailles en niet al het harde werk dat daarachter zit.'