NL FR EN

Doneren in plaats van besparen

deuter gaat voor groen tijdens Green Week

Groen is een belofte. Daarom doet deuter het op Black Friday helemaal anders! Het merk doopt deze week om tot Green Week en neemt daarmee haar verantwoordelijkheid voor mens en natuur.

Als lid van de European Outdoor Conservation Association (EOCA), zamelt deuter tijdens de Green Friday-week geld in voor Patron, een organisatie die zich inzet voor het herstel van natuurlijke gebieden en het verminderen van plasticvervuiling. Hoe? Het merk doneert 10% van de omzet die van 20 t/m 26 november in de online webshop in de deelnemende landen behaald wordt aan dit project.

Hieronder lees je meer over deze groene actie!

deuter Green Week
Verantwoordelijkheid voor het milieu komt met name tot uiting in ons dagelijks handelen. Daarom is deuter van mening dat alle aankoopbeslissingen zorgvuldig en bewust genomen moeten worden, in plaats van impulsief en zonder nadenken op koopjes te jagen. Hierdoor kan iedereen zelf bepalen hoe groot zijn/haar ecologische voetafdruk zal zijn. Om zelf ook verantwoordelijkheid te nemen ziet deuter af van verleidelijke kortingen en schenkt het merk in plaats daarvan 10% van de Green Friday online winkelverkopen aan een duurzaam doel.

Wie ondersteunt deuter dit jaar?
Dit jaar ondersteunt deuter tijdens de Green Week wederom de EOCA (European Outdoor Conservation Association). EOCA is een non-profitorganisatie die wereldwijd natuurbeschermingsprojecten organiseert. deuter was in 2006 een van de oprichters van de organisatie.

Een van EOCA's projecten is Patron met de Plasticfree Peaks. De missie van Patron is een actieve rol te spelen in de bescherming, het herstel en het behoud van wilde gebieden door actief de strijd aan te gaan tegen plasticvervuiling. Via opruimevenementen en workshops streeft Patron ernaar een intrinsieke verandering van bewustzijn teweeg te brengen en mensen te inspireren om het beschermende instinct in henzelf tot leven te brengen. Kortom, "A movement towards plasticfree peaks".

Kortom, kies je bewust voor de duurzame producten van deuter, dan maak je het merk, EOCA en Patron heel blij. Weet je niet zeker of je iets nieuws nodig hebt, doe het dan zonder. In het belang van het milieu én je eigen portemonnee.