NL FR EN

Völkl ski’s favoriet voor komende winter!

Verschillende modellen tot favoriet uitgeroepen in de skitest van Snowplaza

Net als voorgaande jaren presenteert Snowplaza ook dit jaar weer een skitest. Samen met Ski & Board Test GMBH en Riml Shop, een skiwinkel in Gurgl, hebben 50 Staatlich opgeleide skileraren verschillende ski’s uit diverse categorieën tijdens uiteenlopende piste- en weersomstandigheden uitvoerig getest. In diverse categorieën is een model van Völkl als favoriet naar voren gekomen! Hieronder vertellen we je er alles over.

Het aanbod van ski’s kan nogal overweldigend zijn en wat voor jou de perfecte ski is, hangt van diverse omstandigheden af. Ben je een beginner of juist een gevorderde skiër? Ben je meestal op de piste te vinden of erbuiten? In de skitest zijn verschillende all-mountain, slalom en sport ski’s getest, voor zowel dames als heren. In een aantal categorieën werd een model van Völkl als een van de favorieten uitgeroepen.

All mountain: de Völkl Deacon 84 is favoriet
Zoals de naam al aangeeft, kun je met een all mountain ski van de hele berg genieten. De Deacon 84 van Völkl presteert goed op ijzige hellingen en in verse sneeuw en tovert een glimlach op het gezicht van menig ervaren skiër. Het geïntegreerde Titanal Frame levert kracht en stabiliteit, de LowRide XL binding met GripWalk zorgt vanwege de extra lage standhoogte voor een uitstekende krachtoverdracht. De 3D.Ridge constructie verhoogt de krachtoverdracht en de torsiestijfheid en zorgt voor een verbeterde kantengrip en meer levendigheid. Dankzij de 3D Radius sidecut technologie worden je carveprestaties naar een geheel nieuw niveau getild.

Dit zegt het testteam over de Deacon 84: ‘Diepe sneeuw, verse sneeuw, firn of ijs: de Deacon kan alle omstandigheden aan. De doorlopende sidewalls en het Titanal frame dragen hier bijvoorbeeld aan bij en geven de ski een indrukwekkende stabiliteit. De speciale 3D.Glass technologie in het bindingsgedeelte zorgt voor veelzijdigheid en een verbeterde rebound’.

Slalom: de Völkl Racetiger SL is favoriet
Afgelopen 100 jaar kan Völkl op talrijke mijlpalen terugblikken. Zo introduceerde het merk in 1973 de Renntiger, het model dat we nu kennen als de Racetiger. In het begin was de Racetiger een volledig metalen ski, tot Völkl met een idee komt dat de tijd ver vooruit is en zich op de piste al snel bewijst: carbonvezels. Tegenwoordig is de Racetiger nog steeds een ware legende en een vast onderdeel van de Völkl collectie.

Dit zegt het testteam over de Racetiger SL: ‘In feite is de Racetiger SL puur bedoeld om op pistes skiën, maar dan nog moet je van goede huize komen. De Racetiger is een klasse apart als het gaat om krappe bochten en razendsnelle kantwisselingen. Duidelijk een ski voor ambitieuze, zeer ervaren slalomfans’.

Sport: de Völkl Deacon 72 is favoriet
Als je het maximale uit je prestaties wilt halen is de Deacon 72 van Völkl perfect! Deze sportieve ski is namelijk ideaal voor skiërs die snel door elke bocht willen snijden en soms echt los willen gaan.

Het testteam over de Deacon 72: ‘Dankzij de verbeterde Tip & Tail Rocker kan de Deacon 72 alle soorten bochten op de piste aan, maar neem hem niet mee buiten de piste. Je kunt kracht besparen dankzij de Tailored Fibre Placements: koolstofvezels die op bepaalde plekken in het basismateriaal worden geplaatst en zo de torsiestijfheid regelen. Lang verhaal kort: hierdoor wordt energie moeiteloos en efficiënt opgebouwd in de bocht’.

Allround dames
In de allround categorie voor dames is de Flair 76 een van de favorieten. Deze ski is perfect voor relatief beginnende skiërs die de bergen verder willen verdiepen en verkennen. De gedeeltelijke sidewall constructie zorgt voor een soepele en makkelijke wendbaarheid in de bochten, terwijl de sportieve waist ook meer dynamisch skiën mogelijk maakt.

Dit zegt het testteam over de Flair 76: ‘Eigenlijk wil je je vaardigheden op de piste perfectioneren, maar soms laat je je meeslepen en sta je al in de vrije natuur? Geen probleem met de Flair 76 van Völkl, want de speciale tip-rocker vergroot het inzetbereik aanzienlijk zonder afbreuk te doen aan de moeiteloze bochtinitiatie’.

Voor optimaal skiplezier op alle terreinen kies je voor een ski van Völkl!