NL FR EN

The Pink Story van LEKI: een uniek verhaal

Cross country skiër Johannes Klæbo: ‘Roze is voor mij meer dan alleen een kleur’

LEKI staat natuurlijk bekend om haar stokken in rood en geel, maar wist je dat het merk ook diverse knalroze stokken in de collectie heeft? Achter deze stokken zit een leuk verhaal, The Pink Story. Dit unieke verhaal begon in 2015, tijdens een open dag bij de LEKI productiefaciliteit in Tachov. De Tsjechische biatlete Gabriela Soukalová was er ook en tijdens de rondleiding door de fabriek viel haar oog op een aantal oude roze kleurstalen. Zonder er twee keer over na te denken, vroeg ze: ‘Wat dacht je van roze stokken?’. Lees hieronder hoe The Pink Story verder gaat.

Deze vraag bleef in het hoofd zitten van LEKI productmanager en racedirecteur Christian Nordhaus en hij besloot de Tsjechische superster te verrassen met een prototype tijdens de wereldbekerwedstrijd in Ruhpolding. Het echte effect ervan werd pas duidelijk na de tv-uitzending, zoals Christian vertelt: ‘Mijn telefoon stond roodgloeiend, iedereen was zo enthousiast over de roze stokken’.

Twee jaar later was roze niet langer alleen voor vrouwen. ‘Toen Johannes Klæbo me benaderde over de roze stokken, was ik aanvankelijk een beetje geïrriteerd, maar ook blij’, aldus Christian. Voor cross country skiër Klæbo zit er meer achter de roze stokken: ‘Met mijn roze stokken hoop ik andere mensen te inspireren om te zijn wie ze willen zijn en hun eigen ding te doen. Roze is voor mij meer dan alleen een kleur’.

Inmiddels speelt roze ook een rol in het alpineskiën. ‘Veel atleten kiezen voor roze, mijn racemaat heeft hier goed werk geleverd’, zegt de baas van het alpineskiën, Hans-Peter, met een twinkeling in zijn ogen.

Ook komende winter is roze niet weg te denken uit de collectie van LEKI. Onder andere de Spitfire 3D en de Spitfire Vario 3D zijn dit seizoen verkrijgbaar in deze opvallende kleur.