NL FR EN

Onmisbaar op de fiets: een rugzak en fietstas in één

Nieuw van deuter: de Xberg

Als je tijdens het fietsen spullen mee moet nemen is een fietstas ontzettend handig, zeker als je door de stad fietst. Winkelen en woon-werkverkeer, een fietstas is gewoon een kofferbak voor je fiets. Maar, wat als je niet meer aan het fietsen bent? Fietstassen zijn niet zo makkelijk te dragen als een rugzak. Het kan moeilijk kiezen zijn tussen een fietstas en een rugzak, terwijl je eigenlijk beide wilt. deuter heeft dé oplossing! De nieuwe Xberg combineert de voordelen van een fietstas met die van een moderne, duurzaam gemaakte rugzak voor in de stad.

Innovatief rugpand
Op de fiets naar een treinstation of een fietsenstalling en dan te voet verder naar de winkels of je werk, mensen die regelmatig door de stad fietsen houden hun opties graag open. Gelukkig houdt de Xberg rekening met alle mogelijkheden. Door gebruik te maken van een slimme, opklapbare onderste helft van het rugpand, kan de Xberg in een oogwenk van een rugzak in een fietstas, compleet met reflecterende details, veranderd worden en weer terug. Je zou kunnen zeggen dat de Xberg een echte multitasker is. Eenvoudige drukknopen zorgen ervoor dat het achterpaneel omhoog of omlaag kan worden vastgezet, waarbij ofwel het BagFix bevestigingssysteem (voor bevestiging aan een bagagedrager) of het deuter Contact rugsysteem met ergonomische, ventilerende schouderbanden gebruikt kan worden. Voor je het weet ben je klaar voor je volgende bestemming.

Veelzijdig en goed georganiseerd
De Xberg heeft een rolsuiting aan de bovenkant, wat betekent dat deze 25 liter rugzak aangepast kan worden aan het volume in de rugzak. Dankzij de rolsluiting kun je op elk moment makkelijk bij de inhoud van het hoofdvak én kan de rugzak met nog eens vijf liter extra inhoud uitgebreid worden. Dit model is ook echt een wonder op het gebied van het organiseren van je spullen. Een uitneembare organizer biedt ruimte aan een tablet of een laptop (tot 15 inch) en de nodige kantoorspullen. In het voorvak kun je kleinere items of zelfs een helm opbergen. Om je spullen droog te houden, is de Xberg voorzien van een afneembare, waterproof regenhoes.

Milieuvriendelijk en duurzaam
Elke kilometer die we met de fiets of te voet afleggen, is een kleine stap richting het beschermen van het milieu. Bij het ontwerpen van de Xberg heeft deuter echt de focus op duurzaamheid gelegd. Dankzij de gerecyclede hoofdmaterialen en onderdelen die op een milieuvriendelijke en hulpbronnen besparende manier zijn gemaakt, is deze 2-in-1 tas een bluesign® product, dat ook nog eens voldoet aan de strenge Green Button criteria. Daarnaast is de Xberg klimaatneutraal en PFAS vrij.

De Xberg van deuter is niet alleen praktisch en flexibel, de tas maakt ook een duidelijk statement over het belang van duurzaamheid.