NL FR EN

Met deuter op fietsavontuur door ruig terrein

Update voor de populaire Trans Alpine fietsrugzak

Hoe verbeter je iets dat al perfect is? De deuter Trans Alpine is al heel wat jaren een vaste factor in de fietswereld. Deze praktische, ruime mountainbikerugzak met een slimme indeling en een comfortabele pasvorm, heeft door de jaren heen behoorlijk grote avonturen in de bergen beleefd. Voor zomer 2024 heeft deze geliefde klassieker een make-over gekregen, zodat hij nog beter en nog duurzamer is. Wat echter onveranderd is gebleven: de Trans Alpine is nog steeds de allerbeste keuze voor een uitdagende meerdaagse tocht op de mountainbike.

De bergen roepen en het is tijd om je tas te pakken voor een nieuw avontuur. Al jaren is de Trans Alpine favoriet voor grote fietstochten en MTB tochten door de bergen. En deze nieuwste versie maakt echt indruk als het aankomt op wat je er allemaal in kunt doen. Het is het resultaat van jaren van kennis en aanpassingen door getrainde fietsgidsen, professionele fietsers en rugzakontwerpers. Of je nu een lekke band hebt of een ander mankement, de slimme indeling met een vak voor gereedschap en een sleeve voor een pomp, zorgt ervoor dat je je materialen snel en makkelijk kunt vinden.

Slimme opbergmogelijkheden
Je helm kun je in het vak op de voorkant opbergen, terwijl het onderverdeelde hoofdvak genoeg plek biedt aan alles wat je tijdens een meerdaagse fietstocht nodig hebt. Van een jack en een kleine camera tot een waterzak tot drie liter, alles heeft een plek in de Trans Alpine. Een uitneembare zitmat is een praktisch detail voor een welverdiende pauze in een weide of op koude rotsen.

Ondersteunend rugsysteem met uitstekende ventilatie
Als het om een meerdaagse fietstocht gaat, kan het gewicht van alles bij elkaar behoorlijk oplopen: kleding, drinken, snacks, EHBO kit, gereedschap, reserveonderdelen. Een rugzak met een goede pasvorm is dus onmisbaar. Dankzij het deuter Airstripes rugsysteem met gepolsterde, ergonomisch gevormde schouderbanden, zit een volgeladen Trans Alpine stevig op de rug, zelfs op de meest ruige trails en tijdens steile afdalingen. De borstgordel en de luchtige, ergonomische heupvinnen zorgen ervoor dat de rugzak perfect op z’n plek blijft zitten, zonder te wiebelen. Naast een perfecte pasvorm biedt de Trans Alpine ook een uitstekende ventilatie. Dankzij het minimale contactoppervlak kan frisse lucht optimaal over de rug circuleren. De Trans Alpine is in twee maten voor dames verkrijgbaar, in twee maten voor heren én in een EL versie voor langere fietsers.

Duurzaamheid ten top
De Trans Alpine laat duidelijk zien dat deuter net zoveel waarde hecht aan het zorgen voor de planeet als aan het comfort en de functionaliteit van haar rugzakken. Het hoofdmateriaal van dit bluesign® product is van gerecyclede materialen gemaakt en voldoet aan de strenge Green Button criteria. Daarnaast is dit model klimaatneutraal en PFAS vrij.

Met de Trans Alpine maakt deuter een duidelijk statement over duurzaam geproduceerde outdoorproducten!