NL FR EN

Lichtgewicht en veelzijdig thru-hiken met deuter

De Aircontact Ultra, perfect voor een langeafstandswandeling

Of je nu een paar dagen, een week, een maand of zelfs een half jaar op pad gaat, tijdens thru-hiking is het belangrijk om het lichtgewicht te houden. Ten minste, als het op je materiaal aankomt. En dus heeft rugzak- en slaapzakexpert deuter enkele aanpassingen bedacht om de Aircontact Ultra, het lichtste model in de Aircontact collectie, nóg beter te maken dan voorheen. Voor zomer 2024 laat deze veelzijdige rugzak zelfs de meest gewichtsbewuste wandelaars verbazen. De nieuwe Aircontact Ultra, perfect voor het zoeken naar grote avonturen.

Outdoorliefhebbers ontsnappen steeds vaker aan de sleur van het dagelijks leven door de wandelschoenen aan te trekken, een rugzak om te doen en naar de trails te gaan. Voor sommigen gaat het niet alleen om de aantrekkingskracht van de eenzaamheid op lange paden in het achterland. Het gaat om het ervaren van een eenvoudigere manier van leven. ‘Less is more’, en dat is precies wat deuter heeft gedaan met de nieuwe Aircontact Ultra. De nieuwste versie is lichtgewicht, makkelijk in het gebruik en ontzettend veelzijdig.

Innovatief rugsysteem beschermt de ruggengraat
De basis van de Aircontact Ultra bestaat uit het bekende Aircontact rugsysteem. Het zeer ademende Air Spacer Mesh zorgt voor optimale ventilatie en minimaliseert het contact met de rug, terwijl het totale gewicht van de rugzak laag blijft. Met het clip & loop systeem kan de lengte van de rug eenvoudig versteld worden. De ergonomisch gevormde heupvinnen sluiten naadloos op het lichaam aan en zorgen voor een comfortabele pasvorm, ideaal voor langeafstandswandelingen. De heuppads helpen daarnaast om de lading effectief te verdelen.

Ultralichte materialen voor meer energie
Dankzij het lage gewicht biedt de Aircontact Ultra uitstekende prestaties op het gebied van comfort en gewicht, om thru-hikers te helpen over lange afstanden energie te besparen. Dankzij het robuuste ripstop materiaal kan dit model tegen een stootje. Voor tochten waarbij elke gram telt kan het deksel verwijderd worden. Je kunt dan de tas sluiten met een trekkoord en drukknopen.

Eenvoudig aan te passen
Je kunt de modulaire materiaalriemen verwijderen of juist verplaatsen, zodat je de Aircontact Ultra aan jouw eigen wensen aan kunt passen. Met de riemen kun je wandelstokken, tentstokken of zelfs een dekzeil aan je rugzak bevestigen. De Aircontact Ultra is geschikt voor een waterzak tot drie liter en het volume van de rugzak kan met vijf liter uitgebreid worden. En voor de meer uitdagende avonturen kan een helmhouder apart gekocht worden. De Aircontact Ultra is zowel voor dames als voor heren in twee maten verkrijgbaar.

Duurzaamheid ten top
De Aircontact Ultra laat duidelijk zien dat buitensporten en milieuvriendelijkheid hand in hand kunnen gaan. Als een bluesign® product, voldoen deze modellen aan de strenge Green Button criteria. Daarnaast is de Aircontact Ultra klimaatneutraal en PFAS vrij.