World Team loopt de 4Daagse Nijmegen

Internationale saamhorigheid, connecties én diversiteit

LOWA heeft internationale saamhorigheid en diversiteit hoog in het vaandel staan en mede daarom ondersteunt LOWA, hoofdsponsor van de 4Daagse, ook dit jaar het World Team tijdens de 105e editie van de 4Daagse Nijmegen.

Het World Team is opgericht door Mo Hersi, presentator, komiek en ambassadeur van Vluchtelingenwerk NL. Het team is in 2016 tot stand gekomen, toen Mo 800 kilometer door Nederland liep om de mensen en de cultuur beter te leren kennen.

In 2016 liep Mo voor de eerste keer mee met de 4Daagse en hij constateerde toen dat er weinig 'kleur' meeliep. Om meer diversiteit in de 4Daagse Nijmegen te brengen, richtte Mo het World Team op. Mede dankzij de deelname van het World Team had de 102e editie van de 4Daagse een recordaantal nationaliteiten: tijdens deze editie liepen maar liefst 84 nationaliteiten mee!

Dit jaar is het de vijfde keer dat het World Team meeloopt, deze keer met maar liefst 28 deelnemers. Het team heeft al meer dan 12 verschillende nationaliteiten, variërend van Soedan, Ghana, Guinee, Ethiopië, Marokko, Liberia en Curaçao.

Op 12 april was het pasmoment van het World Team in Leusden! LOWA organiseerde een meet & greet met het team, incl. borrel en pasmoment. Tijdens het pasmoment kreeg elke loper specialistisch advies voor zijn of haar LOWA wandelschoenen. Daarnaast kregen de lopers een speciaal 4Daagse pakket, met o.a. deuter 4Daagse rugzakken/heuptassen, 4Daagse merchandise, LOWA sokken en natuurlijk het officiële 4Daagse startbewijs. Nu is het World Team klaar om met de groepstrainingen te starten, mét het juiste materiaal. LOWA wenst het World Team alvast veel succes met de 4Daagse voorbereidingen!

Ben jij benieuwd naar het World Team en hun inspanningen voor de 4Daagse? Via de kanalen van LOWA kan je alle verhalen en avonturen volgen (zie de links).

LOWA Facebook