Wereldprestatie: beruchte Barkley Marathon uitgelopen

LEKI ambassadeur Karel Sabbe heeft het gedaan!

‘Driemaal is scheepsrecht’ is zeker van toepassing op ultraloper Karel Sabbe. Bij zijn derde poging heeft hij namelijk afgelopen weekend de beruchte Barkley Marathon uitgelopen! De Barkley Marathon is met een niet bewegwijzerd off-road parcours van 160 kilometer en maar liefst 18.000 hoogtemeters de zwaarte ultraloop ter wereld. In 35 jaar tijd wisten slechts 15 deelnemers de finish te halen en daar is Karel nu dus één van. Team LEKI is trots dat ze een kleine bijdrage aan deze prestatie van wereldformaat heeft kunnen leveren.

Karel Sabbe, in het dagelijks leven tandarts, heeft een indrukwekkend palmares. In 2014 liep hij zijn eerste marathon, twee jaar later werd hij 38e van de 1200 deelnemers tijdens de Marathon des Sables. In datzelfde jaar finishte hij de 4.300 kilometer lange Pacific Crest Trail in 52 dagen en in 2018 deed hij 41 dagen over de Appalachian Trail. Beide prestaties zijn een wereldrecord, die ook in het Guiness Book of Records vermeld staan. Wist je trouwens dat in Gent een berg naar Karel vernoemd is, de Karel Sabbeberg? Dit is gedaan nadat Karel, bij wijze van training, deze berg duizend keer opliep.

Dé ultieme ultraloop: de Barkley Marathon
In 2019 deed Karel voor de eerste keer mee met de Barkley Marathon. In dat jaar haalde niemand de finish, maar eindige Karel wel als ‘last man standing’. Drie jaar later deed hij een nieuwe poging, maar ook dat jaar haalde hij de finish niet. Dit jaar voltooide Karel als eerste Belg ooit zijn deelname wél, samen met twee andere deelnemers, in een tijd van 59 uur, 53 minuten en 33 seconden. Een wereldprestatie!

In de media is veel aandacht voor deze fantastische prestatie. Via de links onderaan dit bericht kun je een aantal artikelen lezen.

We feliciteren Karel met deze geweldige prestatie!

Artikel Karel Sabbe - AD