NL FR EN

Duurzame, recyclebare slaapzak van deuter

De nieuwe Exosphere: lichtgewicht slaapzak met een top performance

Al jaren worstelt deuter, expert op het gebied van rugzakken en slaapzakken, met de vraag hoe je outdoorproducten kunt ontwikkelen waarvan het maken, het gebruiken én het afvoeren een minimale impact hebben op mens en natuur. Een uitdaging waar veel industrieën mee te maken hebben. Een mogelijke oplossing? Het creëren van regeneratieve economieën. Met deze uitdaging in het achterhoofd heeft deuter de nieuwe Exosphere ontwikkeld: een recyclebare slaapzak voor outdoorliefhebbers die een lichtgewicht slaapzak willen met maximale bewegingsvrijheid en die veel waarde hechten aan duurzaamheid.

Steeds meer mensen zijn bezig met hun eigen ecologische voetafdruk, de duurzaamheid van hun aankopen en het nemen van verantwoordelijkheid voor mens en milieu. Talloze veranderingen in de natuur laten duidelijk zien dat we niet op deze manier verder kunnen gaan. Duurzame producten, waarvan de onderdelen aan het einde van de levensduur gerecycled en hergebruikt kunnen worden, maken deel uit van de oplossing. En dat is wat de slaapzakexperts uit Gersthofen hebben bereikt met de nieuwe Exosphere. Omdat de onderdelen bijna volledig van polyester zijn gemaakt, dat op een klein percentage na uit één enkele bron is, is de Exosphere recyclebaar. Dit betekent dat het hele product aan het einde van de bruikbare levensduur tot een nieuw product gerecycled kan worden. Tevens zijn de voering en de buitenkant gemaakt van 100% gerecycled polyester én zijn de slaapzakken vrij van PFC. De nieuwe Exosphere maakt dus een duidelijk statement op het gebied van duurzaamheid, waarbij klimaatneutrale producten bovendien een nieuwe stap in de richting van een regeneratieve economie zijn.

Functioneel en comfortabel
Naast duurzaam moet een slaapzak natuurlijk ook functioneel en comfortabel zijn. En dat is de Exosphere! Dankzij Thermo Stretch heb je in deze slaapzak maximale bewegingsvrijheid: de slaapzak kan tot wel 25% in de breedte uitrekken, maar zit toch lekker dicht tegen je lichaam. Dit resulteert in minder luchtbellen tussen het lichaam en de slaapzak, waardoor je lichaamstemperatuur makkelijker op peil wordt gehouden. Het ErgoFoot design van het deel bij de voeten geeft zelfs de meest rusteloze slaper voldoende ruimte om te bewegen.

Door de 360° verdeling van de Thermo Pro Loft® vulling, met zowel onder als boven dezelfde hoeveelheid vulling, garandeert de Exosphere in alle slaapposities optimaal slaapcomfort. De geavanceerde, voor de vulling gebruikte constructie voorkomt koude plekken en het overlappende ontwerp resulteert in een naadloze isolatie. Speciale Body-Warmer inserts van microfleece in de SL modellen voor dames zorgen ervoor dat ook gevoelige gebieden warm blijven. Tot slot hebben de Exosphere slaapzakken een extra isolatielaag rond de voeten en een warme kraag. Dryzones bij het hoofd en de voeten gaan het binnendringen van vocht tegen.

Het ademende, waterafstotende en technische materiaal aan de buitenkant maakt van de Exosphere een duurzame en flexibele partner voor elk outdooravontuur. De Exosphere is makkelijk op te bergen in de pakzak, is vrij van PFC en is in een Regular en SL versie verkrijgbaar in diverse temperatuur classificaties.