NL FR EN

Jelle Geens kiest voor HUUB

Belgische triatleet met een indrukwekkend palmares

In de wereld van triathlon is de Belgische atleet Jelle Geens geen onbekende. In 2019 brak hij door tot de wereldtop met een overwinning in de World Triathlon Series in Montreal, een bronzen medaille in Hamburg en brons op het Europees Kampioenschap in Weert. Naast een glansrijke carrière als triatleet, studeert Jelle ook nog voor Industrieel Ingenieur in Leuven. Tijdens zijn triathlons vertrouwt Jelle op de kleding van HUUB, waardoor hij voor de beste resultaten kan gaan!

Al op 9-jarige leeftijd begon Jelle met sporten. Eerst voetbal, daarna atletiek. Omdat hij ook graag op de fiets zat, besloot hij op zijn twaalfde om te beginnen met duatlon. En dit was een succes! In 2008 en 2009 werd hij eerste in de Belgische ranking en in 2009 werd hij zelfs Belgisch kampioen bij de Jeugd A. Ook in 2010 bleef hij ongeslagen in zijn leeftijdscategorie. In 2011 brak hij door op het gebied van triathlon: hij werd tweede op het EK triathlon en eerste in de Europese junior ranking triathlon. In dat jaar werd hij ook nog Belgisch kampioen duatlon en vijfde tijdens het EK duatlon.

De jaren daarna kenden verschillende successen, waaronder een eerste plaats tijdens het Belgisch kampioenschap sprint triathlon voor de beloften in 2013, derde tijdens de ETU Cup van Cremona en een derde plaats tijdens het Belgisch Kampioenschap veldlopen bij de beloften in 2014. De resultaten in 2015 zorgden ervoor dat Jelle naar de Olympische Spelen in Rio mocht, waar hij in 2016 38e werd. Het seizoen van 2018 begon letterlijk met vallen en opstaan, maar in de tweede helft slaagde Jelle er toch in om mooie resultaten te behalen. Zo werd hij vijfde tijdens het Europees Kampioenschap in Glasgow en behaalde hij een derde plaats tijdens de teamestafette. In 2021 deed Jelle mee met de Olympische Zomerspelen, waar hij vijfde werd tijdens de teamestafette. In datzelfde jaar werd hij tweede tijdens de World Triathlon Series in Yokohama. Een jaar later, in 2022, behaalde Jelle een bronzen medaille tijdens hetzelfde event in Abu Dhabi. Een indrukwekkende lijst met overwinningen dus!

Over HUUB
Tijdens zijn triathlons kan Jelle volledig vertrouwen op de kleding en materialen van HUUB. HUUB is een premium merk voor wetsuits en kleding voor duursporten. Continue verbeteringen en het leveren van snelheid staan bij het merk centraal. De mensen achter HUUB richten zich volledig op de atleet en maximaliseren prestaties en comfort. Ze verkennen zowel het vreemde als het conventionele, om zo het beste te creëren. HUUB biedt een ruime collectie wetsuits, trisuits, goggles en kleding.

Onlangs heeft HUUB Jelle geïnterviewd om hem beter te leren kennen en om meer te weten te komen over zijn achtergrond in triathlon en enkele teleurstellingen waar hij mee te maken heeft gehad. Je kunt de video via de link onderaan dit bericht bekijken.

Video: HUUB interview met Jelle Geens