100 jaar Völkl, 100 jaar ‘Made in Germany’

Völkl viert 100-jarig jubileum én het 50-jarig jubileum van de Racetiger

Het komende winterseizoen is voor de enige skifabrikant in Duitsland bijzonder: Völkl viert in 2023 namelijk haar 100-jarig jubileum! De geschiedenis van het merk begint in 1923 in Straubing, waar Franz Völkl het bedrijf Vöstra, een samentrekking van de familienaam en standplaats, opricht. Deze naam zal in 1967 veranderd worden in Völkl. Vandaag de dag produceert het merk onveranderd in Straubing, waar een klein familiebedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijd bekende skifabrikant, die naar meer dan 45 landen exporteert. Van de introductie van de ‘Renntiger’ naar verschillende olympische overwinningen, hieronder nemen we je mee door de geschiedenis van 100 jaar Völkl.

‘In de laatste 100 jaar is er veel veranderd, maar Völkl is altijd trouw aan haarzelf gebleven en kan op een lange, succesvolle geschiedenis terugblikken’, aldus Jonathan Wiant, President Völkl, Marker, Dalbello Sports. ‘Cruciaal voor ons is en blijft ‘Made in Germany’. Deze claim heeft ons tijdens de toenemende globalisering geholpen en blijft ook in de toekomst een vast onderdeel van het Völkl DNA’.

Legendarisch: de Racetiger
Afgelopen 100 jaar kan Völkl op talrijke mijlpalen terugblikken. Zo introduceerde het merk in 1973 de Renntiger, het model dat we nu kennen als de Racetiger. In het begin was de Racetiger een volledig metalen ski, tot Völkl met een idee komt dat de tijd ver vooruit is en zich op de piste al snel bewijst: carbonvezels. Tegenwoordig is de Racetiger nog steeds een ware legende en een vast onderdeel van de Völkl collectie.

Overwinning na overwinning
Sinds 1970 is Völkl actief in de internationale skisport, waarin ze talloze zeges hebben behaald. Een olympische triomf kwam in 1998: op de slalom winnen Völkl atleten Katja Seitzinger, Martina Ertl en Hilde Gerg goud, zilver en brons. Maar, ook de laatste jaren waren succesvol voor Völkl: bij het wereldkampioenschap Slopestyle in 2021 gaat Andri Ragettli er met de winst vandoor en de film ‘The Ultimate Run’ van Völkl atleet Markus Eder ontving dit jaar een Sports Emmy Award 2022. Ook het nieuwe winterseizoen is succesvol begonnen met een overwinning van de Noorse freestyle specialist Birk Ruud tijdens de eerste FIS Freestyle Big Air Worldcup van het seizoen in het Zwitserse Chur. Goede voortekenen voor het jubileumjaar!

‘We staan allemaal gemotiveerd aan het begin van dit bijzondere seizoen, de voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Met ons eersteklas team, toewijding en creativiteit zijn wij perfect op de toekomst voorbereid’, aldus Jonathan Wiant.