Snelheid is de sleutel

Nieuw van LOWA: de CITUX (Ws) uit de gloednieuwe ALL TERRAIN RUNNING collectie

Het nieuwe ALL TERRAIN RUNNING segment: een mijlpaal voor LOWA en een logische stap vooruit. De nieuwe trailrunning modellen zijn ontworpen om uit te blinken op veeleisend terrein en om uitzonderlijke prestaties te leveren. Met de CITUX (Ws) hadden de productontwikkelaars één doel: maximale prestaties combineren met een minimaal gewicht. Daarom is alles wat niet absoluut noodzakelijk was, geëlimineerd. Dankzij het innovatieve design sta je met de CITUX (Ws) van LOWA altijd stevig met beide voeten op de grond. Lees hieronder wat deze nieuwe trailrunning schoen nog meer te bieden heeft.

Vooral in skyrunning, waarbij het écht om de hoogtemeters te doen is, is het soms een kwestie van seconden of het een overwinning of een nederlaag wordt. En precies om die reden heeft de CITUX een vlakke EVA tussenzool, die voor directe feedback tijdens een snelle run zorgt. Comfort is bij dit model zeker niet over het hoofd gezien. Zo is de ademende, naadloze upper uit slechts één stuk materiaal gemaakt.

De nieuwe LOWA TRAC zool staat garant voor een snel reactievermogen en biedt optimale klimeigenschappen. De sticky rubberen buitenzool zorgt voor de beste tractie en de aansluitende pasvorm en de CLOSE TO THE GROUND technologie zorgen voor een hoge responsiviteit. Dankzij het lage gewicht biedt deze schoen maximale wendbaarheid en de directe krachtoverdracht en de dual density tussenzool met carbon verstevigde reboundplaat zorgen voor de beste controle.

Voor optimale bescherming en duurzaamheid is de upper verstevigd met een PU coating, de REPTEX SPORT. Een lichtgewicht, naadloze constructie van de tong biedt een unieke combinatie van comfort en ademend vermogen. De hoeveelheid padding is tot een minimum beperkt om het best mogelijke ademend vermogen te garanderen.

Het betreden van het skyrunning segment is misschien niet voor iedereen gemakkelijk, maar LOWA is erin geslaagd. Het innovatieve concept achter de CITUX (Ws) alleen al zorgt voor dit succes: het ingenieuze ontwerp zorgt ervoor dat de schoenen nauwelijks iets wegen en nooit het contact met de grond verliezen.

Ben jij klaar voor je volgende (sky)run?