NL FR EN

Now it’s time to run

Nieuwe productcategorie bij LOWA: ALL TERRAIN RUNNING

Al 100 jaar maakt LOWA kwalitatief hoogwaardige outdoorschoenen voor avonturen in de natuur. Sinds dag één staat het merk voor de hoogste kwaliteit, de beste pasvorm, een ongeëvenaard comfort, de hoogste mate van functionaliteit én een verbazingwekkende vindingrijkheid. In de 100-jarige historie van LOWA zijn deze waarden in de productontwikkeling steeds tot uiting gekomen en hebben LOWA van een puur bergsportmerk tot een wereldwijde outdoorspecialist gemaakt. LOWA introduceert een gloednieuwe productcategorie: ALL TERRAIN RUNNING. Hoe het merk uit Jetzendorf tot deze stap is gekomen, lees je hieronder.

Op basis van jarenlange ervaring en inventiviteit van de productontwikkelaars heeft LOWA met succes schoenen op de markt gebracht die voor de meest uiteenlopende activiteiten zijn ontworpen. Het merk blinkt al jaren uit in categorieën als ALL TERRAIN CLASSIC, ALL TERRAIN SPORT, KIDS en COLD WEATHER BOOTS, waarbij ze continu de laatste trends in de gaten houden. Een van die trends is de groeiende rol die lichte, snelle outdoorschoenen spelen. LOWA lanceerde 10 jaar geleden met succes een nieuwe categorie schoenen: de sportieve, multifunctionele ALL TERRAIN SPORT collectie. Vandaag de dag realiseert deze categorie ongeveer 20% van de wereldwijde omzet.

Nu zet LOWA de volgende stap en voegt een nieuw component aan haar collectie toe: snelheid. Het nieuwe segment ALL TERRAIN RUNNING is een mijlpaal in de productontwikkeling en een volgende logische stap voor het bedrijf. Het nieuwe trailrunning segment combineert de jarenlange ervaring in het ontwerpen van gripvaste buitenzolen, perfecte afroleigenschappen en het best mogelijke comfort met een nieuw toepassingsgebied. Het motto van deze categorie is ‘Speed is key’. Met deze gedachte in het achterhoofd gingen de productontwikkelaars van LOWA aan de slag op het hoofdkantoor in het Beierse Jetzendorf en ontwikkelden een innovatieve trailrunning collectie. De nieuwe modellen zijn ontworpen om uit te blinken op veeleisend terrein en om uitzonderlijke prestaties te leveren. Het resultaat van de uitmuntende grip, bescherming en stabiliteit.

Zoals je weet, kan de filosofie van LOWA in drie woorden worden samengevat: ‘Made in Europe’. Het bedrijf heeft geen plannen om dit te veranderen, maar voor de ALL TERRAIN RUNNING collectie moest noodgedwongen een uitzondering worden gemaakt. De reden hiervoor is simpel: het type EVA tussenzool, het design van het bovenwerk en de juiste materialen zijn (nog) niet in Europa verkrijgbaar. Daarom worden de nieuwe ALL TERRAIN RUNNING modellen door een partner in Vietnam gemaakt, uiteraard onder de omstandigheden die voldoen aan de milieu en sociale eisen van het merk en in de hoge kwaliteit waar LOWA bekend om staat.

LOWA hecht veel waarde aan transparantie in de relatie met haar klanten. Daarom heeft het merk er bewust voor gekozen om het segment te onderscheiden van het hoofdmerk door het ‘ATR by LOWA’ te noemen. En nu is het tijd om te rennen, LOWA kijkt uit naar deze volgende stap!