Nog meer comfort voor actieve dagen in de bergen

De Trail wandelrugzakken van deuter: volledig vernieuwd en frisse, nieuwe kleuren

Of je nu een dagtocht gaat maken, een meerdaagse tocht door de Alpen of een uitdagende klettersteig, de nieuwe Trail collectie van deuter is net zo divers als het aantal activiteiten dat je in de bergen kunt doen. Voor zomer 2023 zijn deze allround, functionele rugzakken volledig vernieuwd en verkrijgbaar in nieuwe, frisse kleuren en diverse maten. Pak je deuter Trail rugzak en ga op pad, de bergen wachten op je…

Omhoog lopen door bergachtig terrein zal altijd moeilijker blijven dan ontspannen door de velden struinen, dat is gewoon een natuurkundig feit. En de wetten van de natuurkunde gelden ook als het aankomt op eenvoudigere dingen, zoals het dragen van een rugzak. Als je over smalle bergpaden loopt of een klettersteig maakt, maakt het een heel groot verschil als de rugzak die je draagt goed op je lichaam aansluit. Als je rugzak goed aansluit heb je een meer directe verbinding met de lading en is het makkelijker om balans te houden met veel bepakking. Het kost je minder moeite om de rugzak in balans te houden, waardoor je spieren minder worden belast. En hierin blinken de rugzakken uit de Trail collectie echt uit. De Trail rugzakken zitten dicht tegen het zwaartepunt van je lichaam en zorgen zo voor een optimaal draagcomfort.

Effectieve ventilatie van de rug
En dan is er nog de ventilatie van de Trail rugzakken. Het bewezen Airstripes rugsysteem zorgt bij deze wandelrugzakken voor optimale ventilatie. De Airstripes pads lopen verticaal over de rug en volgen de contouren van het lichaam, wat zorgt voor een compacte pasvorm. Dankzij de ventilatiekanalen heeft de padding minimaal contact met de rug, waardoor de luchtstroom over 80% van de rug loopt. Gecombineerd met de taps toelopende, geperforeerde ActiveFit schouderbanden en de ergonomische gevormde heupvinnen zorgt dit voor een aansluitende pasvorm met een compacte verdeling van het gewicht. Een echt pluspunt voor het draagcomfort, ongeacht het terrein waar je loopt.

Praktische features voor optimale veiligheid
Het is erg vervelend als je je hele rugzak moet doorzoeken voor iets wat je op dat moment net nodig hebt. Met de Trail rugzakken ben je dit probleem voor. Dankzij de handige indeling kun je je spullen georganiseerd opbergen en door de grote opening met rits aan de voorkant kun je altijd snel bij je spullen in het hoofdvak. De speciale lussen op de schouderbanden houden je carabiners voor klettersteigen veilig binnen handbereik, waardoor ze niet langs je benen hangen. En natuurlijk zijn de Trail rugzakken ook nog voorzien van diverse andere features die onmisbaar zijn in de bergen: stabiliserende straps om de lading te controleren, compressie straps aan de zijkant; die tevens fungeren als bevestigingsmogelijkheid voor een helm, ijsbijl of wandelstokken, een signaalfluitje, een afneembare regenhoes, verschillende vakken en de mogelijkheid voor een waterzak van drie liter.

Verkrijgbaar in uiteenlopende maten
Welk hiking avontuur je ook aangaat, de Trail collectie bevat de juiste maat rugzak voor jou. De ruime Trail Pro is ideaal voor meerdaagse tochten en biedt genoeg ruimte voor al je spullen. Voor dames is deze rugzak verkrijgbaar in een 31 SL en 34 SL versie, voor heren heeft deuter een 33 en 36 liter versie. De Trail modellen voor dagtochten zijn voor heren verkrijgbaar in 18, 22, 25 en 30 liter en voor dames in 16, 20, 23 en 28 liter. Ook aan langere mensen heeft deuter gedacht: de Trail 32 EL is perfect voor mensen met een langere rug.

Net zoals bij alle deuter rugzakken stond duurzaamheid centraal tijdens het ontwerpproces van de Trail collectie. Het hoofdmateriaal is gemaakt van 50% gerecycled materiaal en ook deze rugzakken zijn, net als alle andere deuter rugzakken, vrij van PFC.