Lichtgewicht, ventilerend én met een nieuw rugsysteem

De Race Air fietsrugzakken van deuter doen hun naam eer aan

Of het nu gaat om een korte, snelle rit na je werk, rondjes rijden op je lokale trails of een lange rit in het weekend, een fietsrugzak die goed ventileert maakt echt het verschil. Daarom heeft deuter de multifunctionele Race Air collectie een update gegeven, waardoor de rugzakken nu nog lichter en luchtiger zijn én een geheel nieuw rugsysteem hebben. Benieuwd naar deze lichtgewichten voor op de fiets? Hieronder lees je er alles over.

Als je aan jouw droomfietsrugzak denkt, hoe zou deze dan zijn? Je merkt nauwelijks dat je ‘m draagt en de pasvorm is zo goed dat de rugzak stevig op je rug zit en niet wiebelt, ook niet tijdens uitdagende trails. En, de rugzak zou een uitstekende ventilatie van de rug hebben, om uitputtende beklimmingen zonder problemen te overwinnen. Het goede nieuws? Met de deuter Race Air gaat deze droom in vervulling. Dankzij de veelzijdigheid is deze rugzak zowel geschikt voor uitdagende, ruige trails als voor een lange tocht op je mountainbike of e-MTB in het weekend. De Race Air is de perfecte rugzak voor mountainbikers die een rugzak willen met een hoog comfort, een eenvoudige handeling en een maximale luchtstroom over de rug.

Sportief en luchtig
Op warme dagen is een rugzak die helpt om je temperatuur te reguleren cruciaal. Hoe groter het contactoppervlak, hoe meer warmte zich op de rug ophoopt. Daarom heeft deuter het high performance rugsysteem van de Race Air een update gegeven. Voor de nieuwe modellen heeft het merk de voordelen van de bewezen Aircomfort en Airstripes rugsystemen gecombineerd. Een mesh rugpand met een opening in het midden verkleint het contactoppervlak met de rug. Daarnaast biedt het ook meer plaats voor je ruggengraat als je in gebogen positie op de fiets zit. Luchtige mesh heupvinnen, geperforeerde schouderbanden en een speciale polstering van de rug dragen ook bij aan de luchtstroom, iets wat erg belangrijk is tijdens intensieve fietstochten. Immers, niemand wil meer transpireren dan nodig is, toch?

Zo licht als een veertje
Mountainbikers houden het graag lichtgewicht en met een goede reden ook. Wil je snel zijn op de trails, energie besparen tijdens beklimmingen en het belasten van je rug vermijden, dan is het beperken van het gewicht belangrijk. Ook op dit punt scoort de Race Air. De heupvinnen en schouderbanden zijn gemaakt van mesh, wat zorgt voor minder gewicht, een gestroomlijnde pasvorm en optimale ventilatie. De 10 liter versie van de Race Air weegt slechts 870 gram. Het grotere model, de Race Air 14 + 3, weegt slechts 70 gram meer en kan met drie liter uitgebreid worden.

Functionele allrounder
Ook in andere opzichten zijn de Race Air modellen multitalenten. De slimme snit zorgt ervoor dat er minder materiaal nodig is en dat de rugzak een aansluitende, aangename pasvorm heeft. Een geïntegreerde helmhouder biedt plaats aan je helm en het gereedschap vak met organizer houdt al je gereedschap binnen handbereik. En uiteraard, je rugzak blijft ook schoon en droog als je door de modder of regen rijdt. Hoe? De rugzak beschikt over een afneembare regenhoes die makkelijk in het gebruik is en met de hand gewassen kan worden.

Op een verantwoorde manier gemaakt
De Race Air rugzakken hebben niet alleen alles wat je nodig hebt voor een snelle rit na je werk of een lange, uitdagende tocht in het weekend, deuter hecht ook veel waarde aan duurzaamheid en een lange levensduur. Het merk werkt voortdurend aan het verminderen van haar ecologische voetafdruk en het verbeteren van de werkomstandigheden. Het hoofdmateriaal van de rugzakken in de Race Air collectie is bluesign® gecertificeerd en 100% gerecycled. De rugzakken zijn PFC vrij en klimaatneutraal, waarbij alle onderdelen volgens de hoogste standaarden op het gebied van milieu worden gemaakt.

Naast de Race Air modellen heeft deuter ook andere Race modellen in de collectie, waaronder de Race 8, de Race 12 en de Race 16. Ook deze modellen zijn net zo milieuvriendelijk gemaakt als de Race Air rugzakken.