Praktische toevoeging aan de trailrunning collectie

De nieuwe Shortrail heuptassen van deuter

Voor een kortere trailrun heb je nou eenmaal wat minder spullen nodig dan voor een lange tocht. Drinken, een paar energierepen en misschien een reserve t-shirt, en dat is het wel. Perfect om in een heuptas mee te nemen! De drie nieuwe Shortail modellen van rugzak pionier deuter laten je rug vrij en hebben een aansluitende pasvorm. Ideaal om op warmere dagen de mate van transpiratie tot een minimum te beperken en je het optimale gevoel van vrijheid te geven.

Ontzettend praktisch voor tijdens het trailrunnen of hardlopen: een heuptas. Met een heuptas heb je je rug vrij, zodat je kunt genieten van optimale bewegingsvrijheid en maximale ventilatie. De luchtstroom over je rug is ongeëvenaard in vergelijking met een rugzak. Ook transpireer je minder, waardoor je lichaam de eigen temperatuur beter kan reguleren en je een lagere hartslag hebt. Daarnaast verlies je minder vocht, waardoor je minder snel moe wordt. Een heuptas biedt genoeg plaats voor drinken, een smartphone en een aantal energierepen, dus waar wacht je nog op?

Snelle toegang tot je spullen
Ook het gebruik van de Shortrail heuptassen is ontzettend efficiënt: de heuptas is makkelijk te draaien, zodat je alles snel bij de hand hebt. Bij de Shortrail I biedt een mesh vak op de voorkant plaats aan bijvoorbeeld energierepen. De Shortrail III is voorzien van een bevestigingsmogelijkheid voor trekkingstokken, zodat je makkelijk en zonder te hoeven stoppen je opvouwbare stokken kunt pakken.

Of het nu om een dagelijks rondje door de stad gaat of een lange tocht door de bergen, regelmatig drinken en genoeg drinken is essentieel. Afhankelijk van het Shortrail model, kun je in de heuptas een drinkfles, bidon of zelfs een waterzak van 1,5 liter veilig en eenvoudig meenemen. Zo ben je onderweg verzekerd van voldoende drinken.

Minimaal gewicht
Als je gaat trailrunnen telt elke gram. Daarom had het beperken van het gewicht topprioriteit in het ontwerpproces van de Shortrail. De band van alle modellen kan op maat worden gemaakt, wat zorgt voor een perfecte pasvorm en een minimaal gewicht. De Shortrail III weegt slechts 175 gram, een echt lichtgewicht dus voor trailrunners en speedhikers die maximale bewegingsvrijheid en een optimale luchtstroom willen tijdens medium tot lange tochten. De Shortrail II, met een gewicht van 120 gram, heeft een aanpasbare flessenhouder en is ideaal voor gepassioneerde hardlopers die hun spullen compact willen opbergen tijdens langere runs. En voor de minimalisten onder ons heeft deuter de Shortrail I, met een gewicht van slechts 110 gram en voorzien van een vak voor een bidon.

Duurzame en eerlijke productie
De deuter Shortrail heuptassen zijn een praktisch alternatief voor trailrunning rugzakken en zorgen ervoor dat al je spullen binnen handbereik zijn. Maar, dat is nog niet alles! Deze heuptassen worden ook op een verantwoorde manier gemaakt. Het hoofdmateriaal van deze bluesign® producten is gemaakt van 100% gerecyclede materialen, de productie is 100% milieuvriendelijk en de heuptassen voldoen aan de Green Button standaard. Daarnaast zijn ze klimaatneutraal en PFC vrij, een duidelijk bewijs van de toewijding van deuter op het gebied van duurzaamheid.

<