NL FR EN

Een heuptas voor fietsers?

Rugzak pionier deuter heeft het!

Heuptassen zijn niet alleen maar hip, voor fietsers zijn ze ook nog eens behoorlijk functioneel. Doordat het centrum van de zwaartekracht lager ligt, kun je sneller en effectiever reageren als je met een vaart over de trails gaat. En in de zomer heb je met een heuptas je rug vrij, wat weer zorgt voor minder transpiratie. Met de nieuwe Pulse collectie lanceert deuter drie heuptassen voor fietsers, die met een minimum aan spullen op weg willen.

Ga je nooit zonder rugzak op pad? Heuptassen zitten in de lift en niet zonder reden. Soms zijn er van die dagen waarop zelfs de meest doorgewinterde fietser met weinig bagage, en dus zonder rugzak, op pad wilt. Daarvoor zijn de tassen uit de nieuwe Pulse collectie perfect. Van een waterzak tot energierepen, een reserve binnenband, een reparatiekit, gereedschap en een dunne regenjas, met deze moderne heuptassen neem je alles mee wat je nodig hebt voor een dagtocht op de fiets. Ook qua gebruik zijn heuptassen erg handig: gewoon de heupband wat losser maken en de tas naar voren schuiven om makkelijk bij je spullen te kunnen.

Een slim en minimalistisch alternatief
Niet alle heuptassen zijn geschikt voor hetzelfde doel. Net als met rugzakken bepaalt het doel en je persoonlijke smaak welke stijl en maat heuptas het beste bij je past. Daarom heeft deuter verschillende modellen in de collectie. Heuptassen zijn perfect voor kortere dagtochten, vooral in de zomer, als je geen extra jas mee hoeft te nemen. Maar, onthoud dat het allemaal draait om minimalisme. Het aantal spullen dat je in een heuptas kunt opbergen is beperkt.

De Pulse Pro 5 biedt de meeste opbergruimte en is perfect voor veeleisende mountainbikers die echt opgaan in de trails. Een elastische heupband en het luchtige, sneldrogende materiaal van het ergonomisch gevormde draagsysteem garanderen een aansluitende, perfect zittende pasvorm. Ook op uitdagende trails. De tas heeft een handig vak voor gereedschap aan de voorkant en een houder voor een drinkfles. Daarnaast biedt de heuptas plaats aan een drinksysteem van 1,5 liter. Beschermmateriaal kan eenvoudig aan de opbergbare straps bevestigd worden.

De Pulse 3 en Pulse 5 modellen hebben dezelfde hoge kwaliteit, maar zijn wat kleiner. Voor fietsers die echt op zoek zijn naar een minimalistische heuptas is de Pulse 3, met een gewicht van slechts 330 gram, perfect. De Pulse 5 en Pulse 5 Pro wegen respectievelijk 380 en 530 gram.

Duurzaam en een eerlijke productie
De Pulse heuptassen van deuter zijn voor mountainbikers en e-bikers een lichtgewicht en praktisch alternatief voor een rugzak en worden op een verantwoordelijke manier gemaakt. Het hoofdmateriaal van alle Pulse modellen is 100% gerecycled en de tassen zijn ook nog eens Green Button gecertificeerde bluesign® producten. Daarnaast zijn de heuptassen klimaatneutraal en, net zoals alle deuter producten, PFC vrij.