Eerste waterdichte MTB rugzak van deuter

Rugzak pionier breidt fietscollectie uit met de Plamort

Iedereen kan mountainbiken in heerlijk fietsweer, maar de échte mountainbikers gaan in elk weertype naar buiten. Een beetje modder of regen houdt ze echt niet tegen. Maar, laten we eerlijk zijn, zelfs mooi weer fietsers kunnen te maken krijgen met een onverwachte regenbui. De Plamort, de eerste waterdichte fietsrugzak van deuter, maakt een einde aan smoesjes over het weer om niet te gaan fietsen en zorgt ervoor dat reservekleding, gereedschap en eten droog blijft, de hele dag.

Regenhoezen voor fietsrugzakken zijn een praktische en effectieve oplossing: ze houden je rugzak droog en vrij van modder en zijn makkelijk schoon te maken. Maar, er is een nóg betere oplossing. Met de Plamort van deuter hoef je tijdens een avontuurlijke MTB rit nooit meer te stoppen om een regenhoes om je tas te doen, de tas is immers zelf 100% waterdicht. Zo kun jij optimaal genieten van je rit op de fiets.

100% waterdicht
De technische features van de Plamort spreken voor zich: kwalitatief hoogwaardig, robuust en waterproof (zonder het gebruik van PFC’s) materiaal houdt vocht buiten de rugzak. Voor extra waterdichtheid zijn de naden getapet en gelast en zijn de ritsen TPU gecoat. Hierdoor is de inhoud van de Plamort optimaal beschermd tegen regen en opspattend water. Je reservekleding blijft droog, je kaart en zelfs de bankbiljetten in je portemonnee. Aan het einde van je fietstocht kun je de Plamort, net zoals je fiets, afspuiten of thuis onder de douche wassen.

Uitstekende ventilatie op warme dagen
Ook als de zon schijnt kun je op de Plamort vertrouwen. Het ademende Airstripes rugsysteem zorgt voor een goede ventilatie van de rug op warme dagen en een aansluitende pasvorm voor de technische trails. De borstgordel, voorzien van een nieuwe one-hand gesp, en de luchtige, lichtgewicht mesh heupvinnen houden de rugzak perfect op z’n plek, hoe wild je fietstocht ook is. Uiteraard is de Plamort geschikt voor een drinksysteem tot 3 liter, omdat fietsen nou eenmaal dorstig maakt, zelfs in de regen.

Robuust en verrassend lichtgewicht
Naast alle features heeft de Plamort nog een voordeel: de rugzak weegt slechts 510 gram, waardoor deze indrukwekkend lichtgewicht is. Dit is mede te danken aan het geoptimaliseerde snijpatroon, waardoor minder materiaal nodig is. Het resultaat: een fietsrugzak die de lading stabiliseert en een uitstekende verhouding tussen gewicht en comfort biedt. Net zoals alle andere deuter producten is ook de Plamort PFC vrij.