Heerlijk warme, duurzame sokken van Injinji

Nieuw seizoen, nieuwe wolsoort

Het doel van Injinji is om premium teensokken te maken, die dragers de beste beschermende laag tussen voet en schoen geeft, ongeacht de activiteit. Om deze belofte aan alle Injinji klanten te blijven nakomen, was het noodzakelijk om terug te gaan naar de tekentafel en te onderzoeken hoe het gebruik van wol kon worden verbeterd, van vezel tot ontwerp en pasvorm. Het resultaat van dit proces? Een nieuwe wolsoort in de Run, Liner en Outdoor collecties. De nieuwe sokken met wol zijn gemaakt van eersteklas merino wol, dat gecertificeerd mulesing vrij is en zorgt voor meer comfort en betere prestaties. En wat helemaal mooi is: Injini werkt naar de certificatie voor de Responsible Wool Standard (RWS) toe.

Van schaap tot sokken, de Injinji collectie voor komende winter draait om milieuvriendelijk premium merino wol. De natuurlijke vezels van merino wol zijn zowel hernieuwbaar als biologisch afbreekbaar, maar toch ontzettend duurzaam. Injinji sokken met deze wolsoort bieden verschillende voordelen tijdens bijvoorbeeld het hardlopen en wandelen. Zo zijn ze water- en vuilafstotend, geurbestendig, voeren ze vocht af en blokkeren ze UV straling. Daarnaast kunnen de sokken in de wasmachine gewassen worden, waardoor het onderhoud van deze sokken net zo eenvoudig is als alle andere Injinji sokken.

Deze zachte, comfortabele sokken zijn koel in de hitte en warm in de kou en zorgen voor extra ventilatie door het ademende, gebreide mesh aan de bovenkant van de voet. De sokken zijn ideaal voor uiteenlopende activiteiten, van een kort hardlooprondje in het weekend tot backpacktochten van een week of gewoon dagelijks gebruik. Ervaar het verschil dat een paar Injinji sokken met merino wol kan maken!

Merino wol is verwerkt in de modellen Liner Crew, Run Lightweight No-Show, Outdor Midweight Mini-Crew en Outdoor Midweight Crew.

<