NL FR EN

Benieuwd naar de duurzame sokken van Injinji?

Hieronder vertellen we je alles over de nieuwe Everyday Upcycled collectie

Met trots presenteert Injinji de nieuwe Everyday Upcycled collectie met sokken die zijn gemaakt van gerecycled katoen en plastic flessen. Het productieproces van elke sok bespaart water, vermindert de uitstoot van CO2 en zet textielafval om in comfortabele, milieuvriendelijke textielvezels. Met de Everyday Upcycled heeft Injinji een sok ontworpen die comfortabel genoeg is voor dagelijks gebruik, maar die tegelijkertijd de ecologische voetafdruk minimaliseert en de hoeveelheid afval vermindert.

Het kwalitatief hoogwaardige katoen maakt de Everyday Upcycled sokken heerlijk comfortabel voor tijdens drukke werkdagen of juist luie weekenden op de bank, terwijl de combinatie met gerecycled polyester de sokken een aangenaam gevoel geeft én duurzaam maakt. Door zowel gerecycled katoen als gerecycled polyester te gebruiken, geeft Injinji onbewerkt textielafval en plastic flessen een nieuw leven.

De duurzame sokken van Injinji worden met behulp van milieuvriendelijke productiemethodes gemaakt, waarbij ook nog eens onnodig afval wordt vermeden. Aan het einde van het productieproces hebben de Everyday Upcycled sokken 2900 kilowatt uur energie en meer dan 792.000 liter water bespaard!

Achter de schermen
Wat maakt de textielvezels die door Injinji worden gebruikt nou zo duurzaam? Het productieproces doorloopt onderstaande stappen:

- het begint allemaal met onbewerkt textielafval: oude en gebruikte kleding wordt verzameld om tot nieuw materiaal gerecycled te worden
- de resten worden in kleine stukken gesneden en vervolgens verwerkt om de vezels te scheiden
- de vezels worden gemengd met andere vezels, die met weinig impact zijn geverfd om nieuwe vezels in unieke kleuren te creëren, zonder het gebruik van water en chemicaliën
- de vezels worden gebruikt voor de Everyday Upcycled sokken, waardoor katoen afval en meer dan 2000 plastic flessen uiteindelijk worden omgezet in zachte, comfortabele sokken voor elke dag

En wat helemaal mooi is: de Everyday Upcycled sokken zijn niet alleen geweldig voor de planeet, maar ook voor je voeten! De sokken zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben een heerlijke pasvorm. Als onderdeel van de Lightweight collectie zijn ze ook nog eens perfect voor lange dagen op kantoor of dagelijkse avonturen.