Ortovox doet het: klimaatneutrale klimcollectie

Belangrijke stap in de ProtACT2024 strategie

Met een compleet klimaatneutrale klimcollectie bereikt Ortovox in zomer 2022 een belangrijke mijlpaal op het pad naar haar ambitieuze duurzaamheidsdoelen die zijn vastgelegd in de ProtACT2024 strategie. Het doel van het Zuid-Duitse merk is om de bergen, de plek waar we allemaal zo van houden, te beschermen, door het bedrijf in een consistente, volledig duurzame richting te sturen en door de benadering van en toegang tot bergsporten van de gemeenschap te sturen. In harmonie met de natuur bewegen, zowel op weg naar als in de bergen. Hieronder lees je alles over dit ambitieuze doel van Ortovox.

Ortovox onderzoekt al vele jaren elke stap van de toeleveringsketen. Als echte bergsporters kunnen ze hun acties op veel gebieden overdenken, van de manier waarop gereisd wordt tot de routes die gekozen worden. Het gaat niet om het focussen op verticale meters, moeilijkheidsgraden of bucket lists. Het gaat juist om de bewuste ervaring, in harmonie met de natuur bewegen op weg naar en in de bergen. Our route beyond.

We zijn zelf een deel van het probleem en Ortovox weet dat. Maar, het merk is ervan overtuigd dat we ook een onderdeel van de oplossing kunnen zijn. Met de klimaatneutrale klimcollectie zet Ortovox een belangrijke stap op weg naar het verminderen van de negatieve impact van het merk. Onder andere het Pala Light Jacket, de Valbon pants en de Mandrea Tights behoren tot de klimaatneutrale klimcollectie.

Klimaatneutraal, hoe werkt dat bij Ortovox?
De eerste stap is het opnemen en berekenen van de carbon footprint van een bedrijf op alle gebieden, een complexe onderneming. De Company Carbon Footprint (CCF) is verantwoordelijk voor slechts een klein deel hiervan (5%). De Product Carbon Footprint, die alle emissies van de levenscyclus van een product registreert, heeft een veel grotere impact (95%).

In een intensieve samenwerking met haar partners analyseerde Ortovox alle maatregelen die genomen konden worden om de CO2 uitstoot te minimaliseren. Het identificeren van problemen en het ontwikkelen en implementeren van duurzame oplossingen is een continu proces en is de primaire focus van Ortovox om klimaatneutraal te worden. Het compenseren van de resterende, onvermijdelijke uitstoot is de laatste stap in de keten. In deze stap worden geselecteerde gecertificeerde bosbeschermingsprojecten gesteund. Specifieke maatregelen zijn te volgen onder ID: 14685-2009-1001 en ID: 14685-2006-1001 op www.climate-label.com.

Bekijk de inspirerende ‘Our route beyond’ video onderaan dit bericht.

Video: Ortovox - Our route beyond