Hardlopen goed voor je? Jazeker!

X-BIONIC duikt in de voordelen

Dat sport en lichaamsbeweging positieve effecten op de gezondheid hebben, weten we al sinds de jaren ’50. Dit blijkt wel uit een overweldigende hoeveelheid wetenschappelijk bewijs dat goed gedocumenteerd is. In het digitale tijdperk waarin we nu leven is de toegang tot informatie een fluitje van een cent en het is dan ook geen geheim dat sport talloze voordelen heeft en een enorme impact heeft op ons dagelijks leven én onze gezondheid. In onderstaand bericht bekijken we de voordelen van hardlopen op onze gezondheid eens nader.

Positieve energie, discipline, een gezonder en sterker lichaam met een positiever lichaamsbeeld en minder kans op ziektes zijn slechts enkele voorbeelden van voordelen die worden toegeschreven aan een fysiek actieve levensstijl. Op basis van wetenschappelijk onderzoek heeft X-BIONIC zich gericht op het versterken van de voordelen die sport kan bieden. Dankzij de integratie van gepatenteerde technologieën kan de functionele sportkleding van het merk de bijwerking van fysieke activiteit, zweet, omzetten in energie.

Voordelen van hardlopen
Hoewel sporten in het algemeen onmiskenbaar veel voordelen heeft, heeft X-BIONIC onder andere de voordelen van hardlopen in het bijzonder bekeken én hoe de kleding van het merk je kan helpen het meeste uit de sport te halen waar je zo van houdt. We zetten de voordelen van hardlopen even voor je op een rijtje:

Verliezen van gewicht en het behouden van een gezond gewicht
Opbouwen van uithoudingsvermogen
Verbeteren van de gezondheid en activiteit van de hersenen

Hardlopen is een perfecte workout die de tand des tijds heeft doorstaan en voor een algeheel welzijn zorgt. Als een van de meest populaire vormen van fysieke activiteit is hardlopen een zeer aantrekkelijke sport. Waarom? Je hebt niet veel nodig om te beginnen. Zodra je hardloopkleding en een paar hardloopschoenen hebt, kun je met je eerste training beginnen. Aangezien hardlopen wordt gezien als een matige, volledig aerobe training, profiteer je optimaal van verschillende gezondheidsvoordelen. Naast helpen bij het afvallen en het behouden van een gezond gewicht, helpt hardlopen ook bij het opbouwen van uithoudingsvermogen en het verbeteren van de hart- en longfunctie. Het is ook bekend dat gewichtdragende activiteiten, zoals hardlopen, de botdichtheid verbeteren en een betere gezondheid van de botten ondersteunen.

Hardlopen heeft positieve effecten op de gezondheid en activiteit van de hersenen en helpt bij het aanmaken van nieuwe hersencellen, wat resulteert in algehele ontwikkeling en prestatie van de hersenen. Alhoewel op sommige dagen een kilometer kan aanvoelen als een marathon, kan zelfs een uur rennen op een rustig tempo stress verminderen en je algehele humeur verbeteren dankzij het vrijkomen van stressverlichtende chemicaliën in je hersenen. Helaas, geen enkele hoeveelheid lichaamsbeweging zal je onsterfelijk maken, maar zelfs twee of drie keer per week joggen op een lage intensiteit bleek de beste manier om de levensverwachting te verhogen. Wat kun je nog meer willen?

Onmisbaar tijdens het hardlopen: X-BIONIC
Elke lijn van X-BIONIC heeft z’n eigen unieke voordelen, maar wat ze allemaal gemeen hebben is het vermogen om je energiereserves te verlengen. De award winnende technologieën in de hardloopkleding gebruiken je zweet optimaal om je lichaamstemperatuur te stabiliseren. Dit voorkomt overmatig vochtverlies en zorgt ervoor dat je lichaam de energie kan gebruiken om te presteren in plaats van om de temperatuur te reguleren. Oftewel, "Turn Sweat into Energy". En hierbij geldt: meer presteren zorgt voor meer gezondheidsvoordelen.