NL FR EN

Op zoek naar een perfect passende fietsbroek?

GONSO geeft tips!

Je wilt gaan fietsen en bent op zoek naar een fietsbroek waarmee je uren comfortabel op het zadel kunt zitten. Maar, hoe weet je nou welke fietsbroek voor jou geschikt is? Het aanbod aan fietsbroeken is enorm en elk model heeft weer andere features. GONSO helpt je graag bij het vinden van een perfect zittende fietsbroek. Het merk is immers niet voor niks dé fietsbroekenexpert.

We beginnen met de vraag: ‘waarom heb ik een fietsbroek nodig?’. Een fietsbroek is het belangrijkste contactpunt met de fiets, waardoor deze een grote rol speelt in het uren plezierig en zonder zorgen op het zadel zitten. Zadelpijn kan een serieus probleem zijn als je op de fiets zit. Het menselijk lichaam is simpelweg niet gemaakt om selectieve drukpunten, zoals zitten op een zadel, te verdragen. Als het lichaamsgewicht dan ook nog eens niet gelijkmatig wordt verdeeld over de ongevoelige delen van de zitbotten, kunnen beknelde zenuwen klachten veroorzaken. Fietsbroeken met een perfecte pasvorm gaan pijn tijdens het fietsen tegen. Speciaal ontwikkelde zemen verminderen de druk op de drukpunten en zorgen voor een comfortabele en plezierige fietsrit.

Voor welk doel heb je een fietsbroek nodig?
Het maakt nogal verschil of je gaat tourfietsen, mountainbiken of wielrennen. Elke activiteit vraagt om andere features. Gelukkig weten ze dat bij GONSO. De touring fietsbroeken zijn bijvoorbeeld voorzien van een verstelbare tailleband, verschillende vakken, de mogelijkheid om een binnenbroek met zeem in te knopen en zijn gemaakt van een duurzaam materiaal. De mountainbikebroeken hebben over het algemeen een losse pasvorm, zijn gemaakt van een robuuste en slijtvast materiaal en zijn voorzien van een binnenbroek met zeem en diverse ritsvakken. De fietsbroeken voor een racefiets zijn al dan niet voorzien van bretels, hebben een nauwzittende pasvorm, een hoogwaardige zeem én silicone randen bij de boorden bij het been, zodat de broek perfect blijft zitten. Op wat voor fiets je ook fietst, GONSO heeft voor iedereen een passende fietsbroek.

Wel of geen bretels?
Ga je wielrennen, dan kun je kiezen voor een fietsbroek met of zonder bretels. Bretels zijn vooral handig als je een lange rit gaat maken of als je op zoek bent naar optimaal comfort. De bretels houden de zeem op z’n plek, bieden ondersteuning en beschermen de onderrug tegen regen, wind en kou. Een fietsbroek zonder bretels biedt meer bewegingsvrijheid en maakt een toiletbezoek makkelijker. Het is dus maar net wat jouw voorkeur heeft.

Hoe en waar je ook fietst, GONSO heeft voor iedereen een perfect passende fietsbroek!