NL FR EN

arena’s nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid

'Building a better future together'

Bij arena delen ze allemaal een passie voor sport en het leven in én rondom het water. Deze passie inspireert arena om meer samen te werken en om voortdurend de nadelige effecten op onze planeet te minimaliseren. arena kiest partners die hun waarden delen en, net als arena, investeren in zowel de planeet als de mens. arena bouwt aan een betere toekomst voor al hun medewerkers, partners, consumenten én natuurlijk het milieu.

Daarom heeft arena met de SS22 collectie een aantal nieuwigheden op het gebied van duurzaamheid toegepast.

Gerecyclede stoffen
arena zet zich in om alle producten op een milieubewuste manier te ontwerpen en te vervaardigen, van zwemkleding tot sportkleding. Het gebruik van gerecyclede materialen en stoffen in het assortiment is een belangrijk onderdeel van hun duurzaamheidsstrategie.

De SS22 collectie bevat een aantal nieuwe producten die zijn gemaakt van gerecyclede materialen. De duurzame materialen omvatten PET-plastic flessen en industrieel afval, waaronder garenafval, allemaal voorzien van een Global Recycled Standard certificering.

De duurzame materialen zijn over de afgelopen maanden honderden keren getest in laboratoria om te garanderen dat de producten dezelfde prestaties, bescherming, stijl en comfort bieden die arena uniek maakt. Voor veel van deze gerecyclede stoffen heeft arena een circulaire productieaanpak ontwikkeld die helpt het energieverbruik, de CO2-uitstoot en het waterverbruik tijdens het hele productieproces te verminderen.

Duurzame verpakkingen
Voor de SS22 collectie gebruikt arena nieuwe duurzame verpakkingen en schakelen ze van papieren verpakkingen over op FSC®-gecertificeerd karton. De Forest Stewardship Council® is een internationale non-profit organisatie die zich inzet voor het bevorderen van verantwoord beheer van bossen in de wereld. Deze organisatie heeft een reeks van tien principes en 70 criteria ontwikkeld die van toepassing zijn op FSC-gecertificeerde bossen over de hele wereld, waaronder naleving van wetten, arbeidsrechten en natuurlijk milieu-impact. Waarden die ze bij arena delen.

arena is trots op het feit dat ze samenwerken met de FSC® om zo ervoor te kunnen zorgen dat hun papieren verpakkingen van duurzame bronnen komen. arena blijft alle verpakkingen evalueren en werken aan het continu verbeteren van de manier waarop ze hun producten aan de consument leveren.