NL FR EN

25 jaar RENEGADE

De klassieker onder de wandelschoenen

Het is 1997… De film ‘Titanic’ is wereldwijd op het witte doek te zien, Tony Blair viert in Engeland zijn verkiezingssucces en Jan Ullrich wint de Tour de France. En ook bij LOWA staat er iets te gebeuren. Namelijk het begin van de LOWA RENEGADE.

Het succes heeft de LOWA RENEGADE voornamelijk te danken aan de alom geprezen pasvorm en comfort. Bovendien is dit een echt allround model; en perfect voor als je graag de natuur in wilt, je hond uitlaat, of een heerlijke wandeltocht wilt maken. De RENEGADE past perfect!

Werner Riethmann bedacht met zijn team een nieuwe productiemethode voor wandelschoenen, om ze veel lichter te maken. Wat vroeger alleen gebruikelijk was voor vrijetijds- en hardloopschoenen, vormde de basis voor een nieuwe wandelschoenconstructie.

Voor het eerste maakte LOWA een schoen waarvan de zool niet langer gelijmd was maar rechtstreeks aangegoten; de geboorte van de LOWA RENEGADE wandelschoen.

De multifunctionele klassieker zorgde voor een revolutie op de markt voor wandelschoenen en is sindsdien niet meer weg te denken uit de schoenschappen van vele outdoor- en schoenenwinkels. Talloze wandelaars hebben al heel wat kilometers op de Renegade gemaakt en meerdere paren versleten. Sinds de ontwikkeling van deze schoen zijn er meer dan twaalf miljoen paar verkocht. Wat begon als een revolutie op schoengebied is nu een absolute klassieker, die in 2022 zijn 25e verjaardag viert.

Zowel bij dagelijkse activiteiten als bij een wandeltocht op gebaande paden biedt de RENEGADE alles wat je nodig hebt voor een optimaal loop- en draagcomfort. Om de veelzijdigheid van de schoenen zo veel mogelijk te kunnen benutten, heeft LOWA een stevige upper van nubuck leer gecombineerd met een unieke zoolconstructie en andere technische features. De perfecte pasvorm overtuigt vanaf het eerste moment dat je deze wandelschoenen aantrekt. De RENEGADE GTX is daarbij dankzij de Gore-Tex voering volledig waterdicht. Niet voor niks dus dat de RENEGADE één van de meest verkochte wandelschoenen van Europa is!

Ter gelegenheid van dit jubileum is de klassieker verkrijgbaar in speciale kleuren. Onder het motto “RENEGADE with a color twist” hebben de productontwerpers een spannend kleurconcept ontwikkeld waarbij het gebruik van verschillende kleuren leer en veters een modern color-blockingeffect creëert. De speciale kleuren zijn gebaseerd op de eerste traditionele retro LOWA RENEGADE collectie uit 1997.