Beginnen met skaten?

Rollerblade geeft tips

Skaten is gezond, leuk én ook nog eens goed voor het milieu als je het als vervoermiddel gebruikt. Tijdens het skaten train je je hele lichaam op een intensieve manier, waardoor het ook nog eens de perfecte workout is. Zorg wel voor een goede voorbereiding als je de weg op gaat. Waar je op moet letten? Rollerblade geeft tips.

Voordat je voor het eerst gaat skaten, is het belangrijk dat je de basis van de sport begrijpt. Zorg ervoor dat je skates én beschermmaterialen goed passen voordat je begint. Het aanleren van de basisbewegingen zorgt ervoor dat je vol zelfvertrouwen de weg op kunt.

Leer remmen en…
Als je net begint met skaten, vergt het controleren van je snelheid en remmen wat oefening. De rem op je skate remt niet zoals een rem in een auto of op een fiets, het vergt enige techniek. Oefen de rembeweging eerst op een vlakke ondergrond, zoals een tapijt of gras. Als de rembeweging comfortabel aanvoelt, ga dan naar een vlakke gladde ondergrond, zoals een basketbalveld. Ga niet bergaf voordat je het afremmen en remmen perfect onder de knie hebt.

…ga op weg!
Rollerblade heeft een playlist samengesteld met handige video’s voor beginnende skaters. Bekijk deze video’s, begin met oefenen en…geniet van het skaten! Onderaan dit bericht kun je de link naar de playlist vinden.

Video: Rollerblade playlist 'New to Inline Skating'