Goede lagers maken een verschil

Rollerblade geeft advies

Je hebt de perfecte skates gevonden en optimaal van een seizoen vol skaten genoten. Het kan dus zijn dat je de lagers in je wielen moet vervangen of upgraden. Het type lagers dat je voor je skates kiest zal een verschil maken op het gebied van snelheid en energie. Nieuwe lagers zijn essentieel om soepel en snel te rollen. Lagers zitten aan de binnenkant van de wielen en worden door een spacer tussen de twee lagers van elk wiel op hun plek gehouden. Hieronder lees je alles over de lagers van Rollerblade.

Greg Mirzoyan, Urban Skater, over Rollerblade lagers: ‘Ik skate op de ILQ9 lagers, omdat deze in mijn ogen de meest veelzijdige lagers zijn die op de markt zijn. Aangezien ik veel bergaf ga (snel skaten), veel spring (hoge impact) en in elk seizoen skate (vocht en stof): de beste lagers die je kunt bedenken’.

Rollerblade skates zijn verkrijgbaar in verschillende setups en zijn uitgerust met lagers die zijn ontworpen voor optimale prestaties, afhankelijk van de skatecategorie. Alle lagers in Rollerblade skates combineren een hoge mate van nauwkeurigheid, deskundige techniek en kwaliteit van materialen, wat zorgt voor snelle, duurzame lagers. Hieronder hebben we alle Rollerblade lagers op een rijtje gezet.

SG9 lagers
De SG9 lagers bieden elke skater een geweldig rolvermogen. Het 7-ball design met een silicone/vet mix verhoogt de snelheid en vermindert wrijving. Het metalen schild voorkomt vervuiling.

Twincam ILQ-5 lagers
Deze lagers zijn ontworpen voor recreatieve skaters en kinderen. Het 7-ball design zorgt voor een hoge performance en is duurzaam. De metalen schild beschermt de lagers tegen vuil en stof. De Twincam ILQ-5 lagers worden in een verpakking van 16 stuks verkocht.

Twincam ILQ-7 lagers
Een high performance, 7-ball lager. Dankzij nylon houders en metalen beschermers zijn deze lagers duurzamer dan andere lagers. Het Japanse Kyodo vet is een superieur smeermiddel dat wrijving minimaliseert voor een beter rolvermogen. De Twincam ILQ-7 lagers worden in een verpakking van 16 stuks verkocht.

Doucelin Pedicone, Speed Team, aan het woord: ‘De lagers zijn erg belangrijk als je wilt presteren of juist plezier wilt hebben. De lager is een verborgen onderdeel van het materiaal, maar wel een erg belangrijk onderdeel. Van een lager verwacht ik die dringen: performance, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Performance is voor mij het belangrijkste: hoe snel kan ik gaan en hoe lang kan ik doorgaan zonder snelheid te verliezen? Betrouwbaarheid is ook belangrijk. Als je twee sets van dezelfde lagers hebben, moeten ze dezelfde performance bieden. Als ik er gewoon een pak, wil ik zeker zijn van het resultaat dat ik krijg. Daarnaast is ook duurzaamheid belangrijk, ik wil niet mijn lagers elke week vervangen'.

Twincam ILQ 9 PRO lagers
Deze lagers zijn ontworpen voor een optimale performance en hebben een exclusief 6-ball design. Grotere gewichtsbelastingen en minder ruimte in de lager zorgen voor een soepelere spin met het SCRS-systeem (S-Channel Rubber Shield). De in de VS gemaakte TK racing gel smeert de lagers, wat zorgt voor een optimale snelheid. De Twincam ILQ 9 PRO lagers worden per 16 stuks in een opbergdoosje geleverd, inclusief premium spacers.

Een verschil maken tijdens het skaten? Upgrade je wielen!

Video: Rollerblade - Vervangen wielen en lagers