Nieuw: verpakkingen van 100% gerecycled papier

Rollerblade is goed bezig!

Inline skaten is gezond voor lichaam en geest en als vervoermiddel is skaten ook nog eens goed voor het milieu. De laatste tijd brengen mensen meer tijd buiten door, om fit te worden of te ontspannen, waardoor ook het gebruik van skates een vlucht heeft genomen. Als Rollerblade moedigen we dit natuurlijk alleen maar aan! Om ook bij te dragen aan het milieu, heeft het merk stappen genomen om de verpakking duurzamer te maken.

Met trots kondigt Rollerblade een belangrijke en impactvolle aanpassing voor haar verpakkingen aan. Het merk blijft innoveren om de beste skates en hardware op de markt te brengen en om dit zo duurzaam mogelijk te doen. Het verkleinen van de ecologische voetafdruk en het verlagen van de impact op het milieu is belangrijk voor het bedrijf en toekomstige generaties. Daarom heeft Rollerblade besloten om alleen nog maar gerecycled papier voor de verpakkingen te gebruiken. Deze stappen dragen bij aan een meer maatschappelijk bewuste en milieuverantwoordelijke productie. Doe mee en werk aan een betere toekomst en een gezond milieu!

Ronnie Kuliecza, Director of Product Development, Rollerblade®
‘Onze visie is een wereld in beweging door skaten, maar er is meer dan dat. Er gaat veel tijd zitten in het testen, produceren en verkopen van onze producten. We zijn er trots op bij te dragen aan een activiteit en vervoermiddel dat kan helpen de CO2-uitstoot te verminderen voor een schonere planeet. Maar, we beseffen ook dat we niet perfect zijn en meer kunnen doen.

In de toekomst willen we schonere oceanen, meren en rivieren, minder plastic in ons afval en minder gebruik van niet-recyclebare kunststoffen. Daarom zijn we, als eerste stap, begonnen met het verwijderen van al het plastic uit onze verpakkingen. Voorheen werden skates verpakt in plastic polybags, met extra plastic elementen voor de bevestiging van het boekje en accessoires. We realiseerden ons de potentiële verspilling hier en wisten dat dit een van de gebieden was die we snel aan konden pakken. In de toekomst zullen we gerecycled papier gebruiken om de skates te beschermen en worden extra accessoires bijgevoegd.

We zijn toegewijd aan het onderzoeken van alle opties om het gebruik van nieuw plastic in onze producten te verminderen, zonder afbreuk te doen aan de prestaties en ervaring die skaten onze klanten biedt. Rollerblade wil een actieve rol spelen om de wereld schoner en beter te maken voor iedereen. We inspireren mensen om zich vrij op wielen te bewegen, maar willen dat die inspiratie meer betekenis heeft dan we oorspronkelijk bedoeld hadden’.

Jeremy Stonier, President and Business Unit Director, Rollerblade®
‘Bij Rollerblade zijn we vereerd door de enorme groei in interesse voor onze sport en ons merk dit jaar. In een tijd waarin de wereld voor ongelooflijke uitdagingen staat, zijn we dankbaar dat we het plezier en de vrijheid van skaten met meer mensen dan ooit kunnen delen. Het verwijderen van al het plastic uit onze skateverpakkingen is slechts een kleine stap in een reeks veranderingen die we doorvoeren om ervoor te zorgen dat we niet alleen de gezondheidsvoordelen van skaten naar mensen brengen, maar ook ons steentje bijdragen om ons bedrijf duurzamer te maken’.