Voor de bescherming van een uniek stukje biodiversiteit

Ortovox zet zich in voor het Tarkine regenwoud

Al decennia lang wordt Ortovox gezien als de absolute specialist van merinowol. Het merk uit het zuiden van Duitsland haalt het fijne garen van schapenboeren in Tasmanië. Deze boeren hebben dezelfde bedrijfsfilosofie als Ortovox als het gaat om duurzaamheid en verantwoordelijkheid en volgen daarom de strikte eisen op het gebied van dierenwelzijn en natuurbescherming die Ortovox in haar Ortovox Wool Promise heeft vastgelegd. Tasmanië is al jarenlang een tweede huis voor Ortovox . Het team schrok dan ook behoorlijk toen hun aandacht werd getrokken door natuurgeweld dat je misschien zou verwachten in de Amazone, maar niet in Australië...

In noordwest Tasmanië ligt een van de meest ongerepte, diverse en pure bossen ter wereld, dat wel 700.000 hectare groot is: de Tarkine. Momenteel wordt dit 60 miljoen jaar oude regenwoud bedreigd door ontruimingen van de mijn- en houtindustrieën. Het beschermen van regionale, unieke stukken natuur is een van de centrale ambities in de duurzaamheidsstrategie van Ortovox, zowel thuis in de Alpen als aan de andere kant van de wereld. Daarom is het merk ontzettend toegewijd aan het beschermen van de Tarkine.

Tasmaan Bob Brown is een van de belangrijkste milieuactivisten in Australië. Al jaren vecht de Bob Brown Foundation tegen de snelle vernietiging van de Tarkine. Naast politieke activiteiten organiseert en ondersteunt deze stichting ook lokale projecten en protesten. De unieke wildernis van het oude regenwoud heeft Ortovox geïnspireerd om twee passende t-shirts te maken. Van elk verkocht Tarkine t-shirt doneert het merk EUR 5,- aan de Bob Brown Foundation.

Daarnaast doneert Ortovox EUR 10.000,- om de ontwikkeling van de Tarkine Trails app te ondersteunen. Deze app promoot duurzaam toerisme in de regio, om zo onder andere alternatieve banen voor de houthakkers te creëren.

<