NL FR EN

GONSO meets SQlab

Fietsbroeken expert en ergonomie expert slaan handen ineen

Voor de nieuwe collectie voor zomer 2021 werkt GONSO voor het eerst samen met de firma SQlab, de prijswinnende ergonomie experts uit Beieren. SQlab is erop gebrand om zadels, stuurelementen, zemen en zolen, eigenlijk alle fietsonderdelen die invloed hebben op de juiste zitpositie, op de best mogelijke manier vorm te geven. Om dat te bereiken werkt SQlab bij de ontwikkeling van deze producten samen met verschillende experts uit de medische wereld. Hierdoor zorgt het merk voor producten die herhaaldelijk als winnaars uit de bus komen! De samenwerking met GONSO, het merk dat ‘GONSO.SITZT.PERFEKT.’ als slogan heeft, is dan ook een logische keuze.

GONSO heeft samen met SQlab twee zemen ontwikkeld, de SQlab-Pad M en de SQlab-Pad W, die in vier nieuw ontwikkelde fietsbroeken zijn geïntegreerd. De ontwikkeling van de fietsbroeken, van design tot het snijden en uitgebreid testen, vindt volledig op het hoofdkantoor van GONSO in Köngen plaats.

SQlab pads
De SQlab pads zijn maximaal 6 millimeter (M) / 8 millimeter (W) dun en voelen uitzonderlijk stevig aan. Bij middellange en lange afstanden behoudt de zeem z’n vorm perfect. De zeem is gemaakt van een dicht en tegelijkertijd ademend schuim, dat aan de onderkant van een dunne laag TPE gel is voorzien. Hiermee zijn de SQlab zemen een ergonomisch alternatief voor de al bestaande GONSO zemen.

Geen pijn tijdens het fietsen
Pijn tijdens het fietsen ontstaat bij de botten, waarbij niet zozeer de druk het probleem is, maar vooral de schuivende beweging, veroorzaakt door het trappen. De kleine, maar aanhoudende beweging van het bekken op het zadel zorgt voor pijnlijke schuifbewegingen op de huid. De SQlab zemen zijn voorzien van een dunne laag orthopedische TPE gel. Deze gel wordt speciaal voor de medische wereld ontwikkeld om het schuiven te verminderen.

Stevige zeem
Waarom worden stevige zemen niet vaker gebruikt? De reden hiervoor is dat hoogwaardig schuim met goede dempende eigenschappen een hogere dichtheid heeft en daardoor minder goed ademt. SQlab heeft hier wat op gevonden! Dankzij een gepatenteerd proces is het SQlab gelukt om de structuur van zeer dicht schuim af te breken. Het resultaat is een hoog ademend vermogen dat vergelijkbaar is met traditionele zemen. De perfecte demping blijft behouden.

Dankzij deze samenwerking kan GONSO met trots blijven zeggen ‘GONSO.SITZT.PERFEKT.’!