VÖLKL

De geschiedenis van Völkl begint in 1923 in Straubing, waar Franz Völkl het bedrijf Vöstra, een samentrekking van de familienaam en standplaats, opricht. Deze naam zal in 1967 veranderd worden in Völkl. Vandaag de dag produceert het merk onveranderd in Straubing, waar een klein familiebedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijd bekende skifabrikant, die naar meer dan 45 landen exporteert.

‘In de laatste 100 jaar is er veel veranderd, maar Völkl is altijd trouw aan haarzelf gebleven en kan op een lange, succesvolle geschiedenis terugblikken’, aldus Jonathan Wiant, President Völkl, Marker, Dalbello Sports. ‘Cruciaal voor ons is en blijft ‘Made in Germany’. Deze claim heeft ons tijdens de toenemende globalisering geholpen en blijft ook in de toekomst een vast onderdeel van het Völkl DNA’.

Legendarisch: de Racetiger
In de geschiedenis van het merk kan Völkl op talrijke mijlpalen terugblikken. Zo introduceerden ze in 1973 de Renntiger, het model dat we nu kennen als de Racetiger. In het begin was de Racetiger een volledig metalen ski, tot Völkl met een idee komt dat de tijd ver vooruit is en zich op de piste al snel bewijst: carbonvezels. Tegenwoordig is de Racetiger nog steeds een ware legende en een vast onderdeel van de Völkl collectie, naast vele andere ski modellen.

Bestsellers/Highlights

Deacon 79 IPT WR XL

Ski All Mountain

Deacon 80 Lowride

Ski All Mountain

Deacon Junior Vmotion

Ski Junior

JR Racetiger Vmotion

Ski Junior

Race Single Ski Bag 175cm

Ski Bags

Flair 76 Vmotion1

Ski Ladies

Racetiger SL Master W/WC-PC

Ski Race

Deacon 72 Rmotion

Ski All Mountain

iPT WR XL 12 TCX GW

Ski Motion Bindings

Flair 75 Vmotion3

Ski Ladies

Kendo 88 Flat

Ski Freeride

4.5 VMotion Jr.

Ski Motion Bindings

FDT TP 10; 80mm w.o. plate

Ski Motion Bindings

M6 Mantra Flat

Ski Freeride

Racetiger RC Vmotion3

Ski Race

Blaze 106 Flat

Ski Freeride

Racetiger SC Vmotion3

Ski Race