VÖLKL

De geschiedenis van Völkl begint in 1923 in Straubing, waar Franz Völkl het bedrijf Vöstra, een samentrekking van de familienaam en standplaats, opricht. Deze naam zal in 1967 veranderd worden in Völkl. Vandaag de dag produceert het merk onveranderd in Straubing, waar een klein familiebedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijd bekende skifabrikant, die naar meer dan 45 landen exporteert.

‘In de laatste 100 jaar is er veel veranderd, maar Völkl is altijd trouw aan haarzelf gebleven en kan op een lange, succesvolle geschiedenis terugblikken’, aldus Jonathan Wiant, President Völkl, Marker, Dalbello Sports. ‘Cruciaal voor ons is en blijft ‘Made in Germany’. Deze claim heeft ons tijdens de toenemende globalisering geholpen en blijft ook in de toekomst een vast onderdeel van het Völkl DNA’.

Legendarisch: de Racetiger
In de geschiedenis van het merk kan Völkl op talrijke mijlpalen terugblikken. Zo introduceerden ze in 1973 de Renntiger, het model dat we nu kennen als de Racetiger. In het begin was de Racetiger een volledig metalen ski, tot Völkl met een idee komt dat de tijd ver vooruit is en zich op de piste al snel bewijst: carbonvezels. Tegenwoordig is de Racetiger nog steeds een ware legende en een vast onderdeel van de Völkl collectie, naast vele andere ski modellen.

Bestsellers/Highlights

Rise Junior Flat

Ski Junior

RISE UP 82W FLAT

Ski Touring

Rise Above 88 Skins

Skins

RISE UP 82 FLAT

Ski Touring

VMotion 11 GW

Ski Motion Bindings

Blaze 86 Skins

Skins

Blaze 106 Skins

Skins

RMotion3 12

Ski Motion Bindings

VMotion 10 GW

Ski Motion Bindings

VMotion 12 GW

Ski Motion Bindings

RISE BEYOND 96 FLAT

Ski Touring

Race Double Ski Bag 195cm

Ski Bags

Rise Beyond 96 Skins

Skins

RISE ABOVE 88W FLAT

Ski Touring

Phantastick 18mm

Ski Poles

Race Single Ski Bag 165+15+15

Ski Bags

Phantastick 16mm

Ski Poles

Phantastick III

Ski Poles

Phantastick

Ski Poles

Race Single Ski Bag 175cm

Ski Bags