NL FR EN

VÖLKL

De geschiedenis van Völkl begint in 1923 in Straubing, waar Franz Völkl het bedrijf Vöstra, een samentrekking van de familienaam en standplaats, opricht. Deze naam zal in 1967 veranderd worden in Völkl. Vandaag de dag produceert het merk onveranderd in Straubing, waar een klein familiebedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijd bekende skifabrikant, die naar meer dan 45 landen exporteert.

‘In de laatste 100 jaar is er veel veranderd, maar Völkl is altijd trouw aan haarzelf gebleven en kan op een lange, succesvolle geschiedenis terugblikken’, aldus Jonathan Wiant, President Völkl, Marker, Dalbello Sports. ‘Cruciaal voor ons is en blijft ‘Made in Germany’. Deze claim heeft ons tijdens de toenemende globalisering geholpen en blijft ook in de toekomst een vast onderdeel van het Völkl DNA’.

Legendarisch: de Racetiger
In de geschiedenis van het merk kan Völkl op talrijke mijlpalen terugblikken. Zo introduceerden ze in 1973 de Renntiger, het model dat we nu kennen als de Racetiger. In het begin was de Racetiger een volledig metalen ski, tot Völkl met een idee komt dat de tijd ver vooruit is en zich op de piste al snel bewijst: carbonvezels. Tegenwoordig is de Racetiger nog steeds een ware legende en een vast onderdeel van de Völkl collectie, naast vele andere ski modellen.

Bestsellers/Highlights

Race Backpack Team Large

Ski Bags

Flair Junior Vmotion

Ski Junior

Peregrine 76 Rmotion

Ski All Mountain

Lowride 13 FR

Ski Motion Bindings

Race Double Ski Bag 195cm

Ski Bags

Racetiger SC Vmotion3

Ski Race

Revolt 81

Ski Freestyle

RISE 80 FLAT

Ski Touring

Flair 76 Vmotion1

Ski Ladies

Racetiger RC Vmotion3

Ski Race

Lowride 12 TCX

Ski Motion Bindings

Mantra Junior

Ski Junior

Secret 88

Ski Freeride

RISE 88 HIGH FLAT FLAT

Ski Touring

Speedstick

Ski Poles

Rise Beyond 96 Skins

Skins

Peregrine 72 Rmotion

Ski All Mountain

Secret 96

Ski Freeride

Rise High 88 Skins

Skins

Flair MT Vmotion3

Ski Ladies

Speedstick CARBON

Ski Poles