NL FR EN

THERM-IC

Stel je eens voor: het is helder weer met een strakblauwe lucht en verse poedersneeuw. Alles is perfect, behalve één ding: koude handen en voeten die maar niet warm willen worden. Het is oncomfortabel, vervelend en pijnlijk en het maakt de perfecte ervaring een stuk minder perfect. De oprichters van Therm-ic moesten erg koude voeten hebben gehad, want in de jaren ’70 besloten ze om een oplossing voor dit probleem te vinden. Na veel ontwikkelen, testen, uitproberen en opnieuw beginnen ontwikkelden ze een verwarmde binnenzool die in elke (ski)schoen gebruikt kon worden. Deze slimme oplossing was het begin van het succesverhaal van Therm-ic, het merk dat al sinds 1998 iedereen heerlijk warm houdt.

Samen met universiteiten en diverse onderzoeksafdelingen probeerde Therm-ic dichter bij het probleem van kou zelf te komen: hoe begint het? Welke effecten heeft het op prestaties, veiligheid, coördinatie en balans? Welke gezondheidsproblemen kunnen hierdoor ontstaan? En, belangrijker nog, hoe kan warmte in het lichaam worden gehouden?

Therm-ic werd dé expert op het gebied van kou en er werd steeds vaker een beroep gedaan op de kennis van het merk. Het team van Therm-ic begon met mensen over de hele wereld te praten en overtuigde merken, bedrijven en consumenten ervan dat er echt een oplossing is voor koude voeten. Onder leiding van August Stangl, die een lange geschiedenis bij Therm-ic heeft, groeide het merk en startte de export. Al snel waren de producten van Therm-ic in meer dan 30 landen wereldwijd te vinden.

Deze groei leidde tot veel mooie dingen, waaronder permanente warmte voor handen en voeten, isolatie voor het hele lichaam en verzorgingsproducten. Naast producten die werken op batterijen of via bluetooth, creëerde Therm-ic ook milieuvriendelijke, niet elektronische oplossingen. Het koud hebben behoort nu tot het verleden.

Inmiddels is Therm-ic onderdeel van de SIDAS Group en bieden ze een ruim assortiment in verwarmde binnenzolen, sokken en handschoenen.

Bestsellers/Highlights

Ultra Boost Light

Gloves

Ski Extra Warm Gloves

Gloves

Trekking Ultra Cool Linen Ankle W

Socks Outdoor

Toewarmer Box With 5 Pairs

Sources Warmth

Powersock Set Heat Fusion Uni S-pack 1400B

Socks Winter

Set Heat Flat C-Pack 1300

Insoles

PowerJacket Casual Men

Powered Heat Clothing

Trekking Ultra Cool Linen Ankle Uni

Socks Outdoor

Heated Vest With Bluetooth Cable Men

Powered Heat Clothing

Set Heat Flat C-Pack 1300 B

Insoles

Powersock Set Heat Fusion Uni S-pack 1200

Socks Winter

Refresher V2 (EU)

Care

Ski Extra Warm Mittens

Gloves

Dryer + (EU)

Care

Toewarmer (box 20 pairs)

Sources Warmth

Powersock Heat Uni V2 - Include Junior Size

Socks Winter

Pocketwarmer (box 20 pairs)

Sources Warmth

Heated Vest With Bluetooth Cable Women

Powered Heat Clothing

Trekking Temperate Cushion Crew Uni

Socks Outdoor

Dryer V2 (EU)

Care

Set Heat 3D + C-Pack 1300 B

Insoles