SIGG

De geschiedenis van SIGG Switzerland Bottles AG begint in 1908: Ferdinand Sigg, een metaalspecialist, komt na jaren van leren en werken terug naar Zwitserland. Samen met zijn vriend Xaver Küng zet hij een fabriek voor aluminium goederen op in Biel. Sigg en Küng vinden elkaar in hun liefde voor metaal en hun geloof dat aluminium het materiaal van de toekomst is. Kort voordat het bedrijf in 1917 naar Frauenfeld verhuist, verlaat Xaver Küng het bedrijf. De naam wordt veranderd in SIGG AG Aluminiumwarenfabrik.

Vanaf het begin verkoopt SIGG een brede collectie pannen, potten, theekoppen, bestek en andere huishoudelijke producten, waaronder kruiken en waterflessen. Door de jaren heen heeft het bedrijf herhaaldelijk succes geboekt met het veroveren van nieuwe markten en nieuwe ideeën. In 1958 bestaat de collectie uit meer dan 10.000 producten. Per toeval wordt de SIGG fles aan de collectie huishoudelijke producten toegevoegd. Tijdens de productie van potten en pannen bleef een groot deel van het aluminium over als afval. Tijdens de schaarse jaren in de oorlog werd er naar een oplossing gezocht voor het gebruik van dit waardevolle afval. En deze werd gevonden: SIGG ontwikkelt een fles!

Hoe het in bed begon…
Het echte verhaal achter de SIGG fles is misschien niet wat je verwacht: het is niet de opvolger van de waterfles uit de jaren '20, maar van de kruik, model 26 1661. Deze was in de jaren '60 op de markt. Het profiel was overgenomen van de klassieke Traveller fles, die snel op veel bijval kon rekenen. In 1990 werd de koers van de toekomstige fles vastgelegd: SIGG ontwikkelde een nieuwe vorm die nog steeds kenmerkend is voor de huidige flessen van 0.5 en 0.75 liter. De body van de fles was eenvoudig, maar had dezelfde hoge kwaliteit als de flessen van nu.

De collectie van SIGG beperkt zich tegenwoordig niet alleen tot aluminium flessen. Het merk heeft een uitgebreide collectie drinkflessen, van stijlvolle glazen flessen tot sportieve flessen van kunststof en praktische thermoflessen, en diverse food jars en lunchboxen. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze zijn volgens de allerhoogste kwaliteitsnormen geproduceerd. Alle aluminium drinkflessen van SIGG worden klimaatneutraal en van 100% gerecycled aluminium gemaakt. Daarnaast wordt al het afval hergebruikt en wordt het water dat tijdens de productie gebruikt wordt verzameld en gerecycled.

Bestsellers/Highlights

Metis 0.6L Maki

Glass Collection

Metal Box Plus L large

Food Containers

Shield one 0.75L

Stainless Steel-Single Wall

Shield one 1.0L

Stainless Steel-Single Wall

H/C ONE Light

Stainless Steel-Double wall

Metal Box Plus S (PP Box inlet) small

Food Containers

Total Clear One 0.5L MyPlanet

Tritan/Polypropylene

Hot/Cold 0.5L

Stainless Steel-Double wall

Traveller MyPlanet 0.6L Journey Plain

Aluminium

Bottle Lace

Accessories-spareparts

Traveller MyPlanet 0.6L Journey

Aluminium

Sofia The First 0.4L

Kids License Collection

WMB Traveller 1.5L

Aluminium

Metis 0.6L Tiger

Glass Collection

Gemstone IBT 0.5L

Stainless Steel-Double wall

Cleaning Brush

Accessories-spareparts

Metis 0.6L Birds

Glass Collection

Traveller MyPlanet 0.6L Friends

Kids Collection

KBT Anna/Elsa II 0.4L

Kids License Collection

Pulsar Therm 0.65 L

Tritan/Polypropylene

Pulsar 0.75 L

Tritan/Polypropylene

Gemstone Box

Food Containers

Bottle Clean Tablets

Accessories-spareparts

KBT Olaf II 0.6L

Kids License Collection

Skate 0.4L

Kids Collection

KBT Water World 0.3L

Kids Collection