NL FR EN

ROLLERBLADE

Volgens de legende moeten we voor de eerste inline skates helemaal teruggaan naar het jaar 1700. In dat jaar simuleerde een Nederlander schaatsen door houten spoeltjes aan zijn schoenen te bevestigen. In 1863 ontwikkelde een Amerikaan de eerste rolschaatsen, waarbij de wieltjes naast elkaar stonden. Dit ontwerp werd al gauw de standaard en de inline skates waren dan ook snel vergeten. Af en toe dook er een vernieuwde versie van de inline skates op, maar het concept kreeg niet echt voet aan de grond. In die tijd was de technologie ook niet voldoende om te concurreren met de rolschaats.


In 1930 hadden rolschaatsen een permanente plek in de samenleving, maar het duurde nog meer dan 29 jaar, tot 1959, voordat iemand een skate met metalen wielen in massa kon produceren. De volgende belangrijke ontwikkeling volgde in 1973, toen de skates werden verbeterd door de invoering van het polyurethaan wiel. In 1980 ontdekten twee hockey spelende broers uit Minnesota inline skates in een sportzaak. Zij bedachten dat dit model ideaal zou zijn om mee te trainen buiten het hockey seizoen. Ze namen de skates onder de loep en verfijnden het model in de kelder van hun ouderlijk huis. Het was hetzelfde jaar dat zij het bedrijf oprichtten dat Rollerblade® zou worden.

De jaren ’90 zorgen voor een verdere uitbreiding van de markt én de skate industrie, mede mogelijk gemaakt door de grote vooruitgang in de skatetechnologie. Lichtere en sterkere materialen, lagere prijzen en technologieën, zoals de revolutionaire ABT® rem, maakten skaten toegankelijker voor mensen van alle leeftijden en alle sportieve niveaus. Vandaag de dag zijn skates niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, of ze nu gebruikt worden voor een intensieve workout of als duurzaam vervoersmiddel.

Rollerblade wil mensen inspireren om vrij te bewegen op wielen, op hun eigen manier, in hun eigen tijd en met hun eigen stijl.

Bestsellers/Highlights

Macroblade 110 3WD

Fitness Recr. Skates

Apex G

Kids Skates

Skate Gear 3 Pack

Protective Gears

Zetrablade

Fitness Recr. Skates

Rb 110 3Wd

Urban Skates

Rb Pro X

Urban Skates

RB Jr Helmet (CE)

Helmets

Downtown Helmet

Helmets

Skate Gear Elbow Pad

Protective Gears

Hydrogen Pro 100Mm Firm (8)

Wheels/Bearings

Race

Clothing

Hydrogen Pro 100Mm Xx-Firm (8)

Wheels/Bearings

Revv Boa 125

Fitness Perform. Skates

Apex

Kids Skates