ORTOVOX

Gerald Kampel luisterde niet naar de stemmen die zeiden dat het onmogelijk was. In plaats daarvan luisterde hij naar zijn innerlijke stem die zei: 'je kunt de wereld van bergsporten veiliger maken'. En dat is precies wat hij deed.

In 1980 ontwikkelde Kampel de F2 lawinepieper met dubbele frequentie, die een revolutie zou betekenen in lawine zoektochten en reddingsacties én het begin van Ortovox markeert. De naam 'Ortovox' is een portmanteau, een mengwoord, van 'Ortung' (het Duitse woord voor detectie) en het woord 'vox', dat stem betekent. Al 40 jaar volgt het bedrijf haar innerlijke stem en ontwikkelt het producten die de eerste liefde, de bergsport, veiliger maken, met aandacht voor bescherming van milieu en dieren. Deze filosofie heeft het bedrijf gevormd tot waar het nu staat, van het hoofdkantoor in de buurt van München tot in Tasmanië, waar de leveranciers van merino wol zich bevinden.

Samenzijn, respect, dierenwelzijn en bescherming van de natuur zijn altijd belangrijk geweest voor Ortovox. Zo heeft het merk opnieuw de Leader status van de Fair Wear Foundation ontvangen, wat de inspanningen van het bedrijf om een eerlijke productie te garanderen nog eens benadrukt. Dierenwelzijn wordt ook door het merk gegarandeerd door de Ortovox Wool Promise, die zelfs verder gaat dan de eisen van de standaard RWS certificering. Daarnaast werkt Ortovox volgens het bluesign® systeem, een van de belangrijkste en meest strikte in de textielindustrie voor de milieuvriendelijke productie van chemicaliën, materialen en eindproducten. Ortovox producten die zijn gecertificeerd volgens de Responsible Down Standard (RDS) bevatten dons of veren van boerderijen die zijn gecertificeerd volgens de vereisten voor dierenwelzijn.

Bestsellers/Highlights

Shovel Beast

Shovels

Freeride 3 Finger Glove Pro

Gloves

Rescue Set Diract Voice Eu blue-ocean UN3481

Avalanche transceivers

Fleece Hoody M

2nd layer

3L Deep Shell Bib Pants W

3rd layer

Free Rider 22

Backpacks

3L Deep Shell Bib Pants M

3rd layer

Rescue Set Diract Eu blue-ocean UN3481 LITHIUM

Avalanche transceivers

Shovel Kodiak

Shovels

Probe Alu 320+ PFA

Probes

Avabag Cartridge Carbon

Cartridge

Merino Mountain Glove W

Gloves

Free Rider 20 S petrol

Backpacks

Ascent 30 Avabag black

Avabags

Fleece Hoody W

2nd layer

185 RockNWool Short Pants W

1st layer

185 RockNWool Long Sleeve M

1st layer

Probe Alu 240 PFA

Probes

Ascent 30 Avabag desert

Avabags

<