ORTOVOX

Gerald Kampel luisterde niet naar de stemmen die zeiden dat het onmogelijk was. In plaats daarvan luisterde hij naar zijn innerlijke stem die zei: 'je kunt de wereld van bergsporten veiliger maken'. En dat is precies wat hij deed.

In 1980 ontwikkelde Kampel de F2 lawinepieper met dubbele frequentie, die een revolutie zou betekenen in lawine zoektochten en reddingsacties én het begin van Ortovox markeert. De naam 'Ortovox' is een portmanteau, een mengwoord, van 'Ortung' (het Duitse woord voor detectie) en het woord 'vox', dat stem betekent. Al 40 jaar volgt het bedrijf haar innerlijke stem en ontwikkelt het producten die de eerste liefde, de bergsport, veiliger maken, met aandacht voor bescherming van milieu en dieren. Deze filosofie heeft het bedrijf gevormd tot waar het nu staat, van het hoofdkantoor in de buurt van München tot in Tasmanië, waar de leveranciers van merino wol zich bevinden.

Samenzijn, respect, dierenwelzijn en bescherming van de natuur zijn altijd belangrijk geweest voor Ortovox. Zo heeft het merk opnieuw de Leader status van de Fair Wear Foundation ontvangen, wat de inspanningen van het bedrijf om een eerlijke productie te garanderen nog eens benadrukt. Dierenwelzijn wordt ook door het merk gegarandeerd door de Ortovox Wool Promise, die zelfs verder gaat dan de eisen van de standaard RWS certificering. Daarnaast werkt Ortovox volgens het bluesign® systeem, een van de belangrijkste en meest strikte in de textielindustrie voor de milieuvriendelijke productie van chemicaliën, materialen en eindproducten. Ortovox producten die zijn gecertificeerd volgens de Responsible Down Standard (RDS) bevatten dons of veren van boerderijen die zijn gecertificeerd volgens de vereisten voor dierenwelzijn.

Bestsellers/Highlights

Fleece Light Hoody W

2nd layer

Tour Light Glove M

Gloves

Avabag Cartridge Carbon

Cartridge

120 Cool Tec Mtn Cut Ts W

1st layer

Traverse 18 S

Backpacks

Traverse 30

Backpacks

Rescue Set Diract Eu blue-ocean UN3481 LITHIUM

Avalanche transceivers

120 Cool Tec Mtn Cut Ts M

1st layer

Merino Mountain Glove W

Gloves

Swisswool Piz Badus Jacket M

3rd layer

Shovel Beast PC

Shovels

Avabag Litric Freeride 16 S

Avabags

First Aid Roll Doc

First-Aid Sets

Swisswool Piz Badus Jacket W

3rd layer

Probe Alu 320+ PFA

Probes

Shovel Kodiak

Shovels

First Aid Roll Doc Mid

First-Aid Sets

Fleece Light Hoody M

2nd layer

Avabag Litric Tour 30

Avabags

Probe Alu 240 PFA

Probes

Rescue Set Diract Voice Eu blue-ocean UN3481

Avalanche transceivers