NL FR EN

ORTLIEB

Het verhaal van ORTLIEB begint in de lente van 1981. Terwijl de regen met bakken uit de hemel valt, fietst de jonge Hartmut Ortlieb door de weelderige groene heuvels van Zuid-Engeland. Zowel zijn kleding als zijn tassen met bagage zijn doorweekt. Op dat moment dendert er een vrachtwagen langs. De regen slaat op het zeil, maar de vracht blijft droog. Één ding is zeker: deze gebeurtenis staat in direct verband met de geboorte van de eerste waterdichte ORTLIEB fietstas.

De frustratie van nogmaals een overnachting in een kletsnatte slaapzak was de spreekwoordelijke druppel die het creatieve proces in beweging bracht. Direct na thuiskomst begint Hartmut met het ontwerpen van een tas, gemaakt van rood vrachtwagenzeil, en naait deze zelf in elkaar op de naaimachine van zijn moeder. Het deksel wordt vastgemaakt met een stuk riem van een zadelmaker en in de lokale bouwmarkt koopt hij een paar haken om de zelfgemaakte tas aan zijn fiets te monteren.

Hartmut werkt continu aan verbeteringen. Steeds meer vrienden en bekenden tonen serieuze interesse in zijn unieke uitvindingen en vragen of Hartmut een set voor ze kan maken. Al snel is de vraag naar zijn fietstassen te hoog voor een eenpersoonsproductie. Om toch aan de vraag te kunnen voldoen, springen vrienden en familie bij. In 1982 wordt het bedrijf ORTLIEB opgericht.

Door continu te blijven innoveren groeit het bedrijf in rap tempo. Vandaag de dag staat ORTLIEB synoniem voor duurzame, waterdichte tassen en rugzakken. Sinds het ontstaan van ORTLIEB worden alle producten exclusief in Duitsland geproduceerd en is het doel altijd duidelijk geweest: iedereen die zijn vrije tijd in de natuur wil doorbrengen, moet zich geen zorgen hoeven maken over een factor die we niet kunnen controleren: het weer. Want, niets ruikt lekkerder dan een frisse herfstbui. Tenminste, zolang jij en je spullen droog blijven!

Bestsellers/Highlights

Back-Roller Design Sierra QL2.1 20 L

Bike - Side Panniers/Single

Ultimate Free 6.5 L

Bike - Handlebar Bags

Velocity Design Forest 23 L

Bike/Outdoor - Backpacks

Back-Roller Design Chainring QL2.1 20 L

Bike - Side Panniers/Single

Sport-Packer Classic QL2.1 30 L

Bike - Side Panniers/Pair

Accessory-Pack 3.5 L

Bike - Bikepacking

Gravel-Pack QL3.1 14.5 L

Bike - Bikepacking

Bike-Packer Plus QL2.1 42 L

Bike - Side Panniers/Pair

Atrack Core 25 L

Bike/Outdoor - Backpacks

Up-Town City TL 17.5 L

Bike - Upper Rack Bags

Barista Urban 6 L

Bike - Handlebar Bags