LOWA

Alsof je in een zachte, leren fauteuil zakt. Dat is het gevoel dat je krijgt als je een LOWA schoen aantrekt. LOWA produceert niet zomaar hoogwaardige outdoorschoenen, maar combineert de liefde voor de natuur met innovatieve technologieën. Hiermee probeert het schoenenmerk de verwachtingen van outdoorliefhebbers telkens te overtreffen. Al meer dan 100 jaar staat LOWA garant voor de beste pasvorm, optimaal comfort en de hoogste kwaliteit. 'Simply more…' is een slogan die LOWA al vele jaren begeleidt en staat voor wat LOWA in essentie betekent: het streven naar 'simply more…'!

Hoe het ooit begon
In het Duitse dorp Jetzendorf start Lorenz Wagner (zie je waar de naam ‘LOWA’ vandaan komt?) in 1923 met de productie van bergschoenen het bedrijf LOWA. Lorenz, zoon van een schoenmaker, had een enorme passie voor schoeisel en bovendien de vaardigheden van een echte vakman. Hij spendeerde maanden aan het verbeteren van leesten, modellen en zolen. Lorenz was een echte perfectionist, en een schoen was niet af voordat de pasvorm en functionaliteit helemaal perfect waren. Hij koos de beste materialen en zoolconstructies voor zijn schoeisel. Het resultaat waren stevige, comfortabele en bovendien zeer duurzame schoenen.

LOWA is nooit vergeten hoe het ooit begon en alles wat ze tegenwoordig doen, wordt getoetst aan de drie belangrijkste waardes: de beste kwaliteit, een perfecte pasvorm en innovaties op elk gebied. Wat LOWA keer op keer drijft? De uitdaging om de perfecte schoen te ontwikkelen voor elke outdooractiviteit! Of je nu een korte wandeling maakt, een meerdaagse tocht door de bergen of een 8000'er beklimt, je kunt volledig op je LOWA's vertrouwen!

100% Made in Europe
Om te kunnen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen, ontwikkelt en produceert LOWA volledig in Europa. Daarbij gebruikt LOWA ook nog eens enkel Europese grondstoffen. Dagelijks werken ruim 2250 medewerkers aan het ontwerpen en produceren van de beste schoenen. Omdat kwaliteit hoog in het vaandel staat, sluiten ze geen compromissen bij het uitkiezen van de materialen. Dit kan ook niet, want LOWA garandeert niet alleen een optimaal comfort, maar ook veiligheid en duurzaamheid.

Bestsellers/Highlights

Renegade GTX Mid

ATC - Multifunctioneel

Innox Pro Lo TF

Professional

Winter Pro Socks

Socks

Tech Masai zool dames

zolen en onderdelen

Innox Evo GTX Qc Junior

Kids

Innox Evo GTX Qc Junior

Kids

Renegade GTX Lo

ATC - Multifunctioneel

Ferrox GTX Lo Ws

All Terrain Sport

Urbano

Sandals

Sparrow Ws

Climbing

Lady Light GTX

Trekking

Cevedale II GTX Ws

Mountaineering

Urbano Ws

Sandals

Active Creme 20ml

Accessories

Renegade Warm GTX Mid

Cold Weather Boots

Cevedale II GTX

Mountaineering

Trekking Socks

Socks

Ferrox GTX Lo

All Terrain Sport

Active Creme 75ml PFC Free

Accessories

Tech Masai zool heren

zolen en onderdelen

Camino Evo GTX

Trekking

Locarno GTX Lo

Everyday

Rocket

Climbing

Renegade Warm GTX Mid Ws

Cold Weather Boots

Innox Pro Lo TF Ws

Professional

Locarno GTX Qc Ws

Everyday