LEKI

LEKI Lenhart GmbH was een spin off van het houtverwerkingsbedrijf dat door Karl Lenhart in 1948 werd opgericht en dat gespecialiseerd was in het maken van belettering.

Karl Lenhart was een fervent skiër, maar was zeer ontevreden over de kwaliteit en functionaliteit van de skistokken destijds. Hij begon zijn machines te gebruiken om handvatten en tellers voor skistokken te ontwikkelen. Omdat Lenhart ook ervaring had in de vliegtuigbouw, wist hij hoe hij aluminium en composiet moest verwerken. Van deze grondstoffen maakte hij zijn eerste eigen skistokken en bracht deze in 1970 onder de naam LEKI, dat staat voor de eigenaar en het hoofdkantoor van het bedrijf - Lenhart in Kirchheim - op de markt.

Denk je aan LEKI, dan denk je aan kwalitatief hoogwaardige ski-, trekking- en trailrunningstokken en handschoenen. Het merk werkt hard en gepassioneerd om duurzame producten met ongeëvenaarde eigenschappen te maken. Het uitgangspunt van LEKI is het combineren van hoogwaardige prestaties met veiligheid en comfort. Om het unieke kwaliteitsniveau te kunnen garanderen, werkt het merk tijdens het ontwikkelproces samen met experts en professionele atleten. Het resultaat van alle inspanningen zijn slim ontworpen producten waar klanten vele jaren van kunnen genieten. Meer dan 250 patenten zijn het bewijs van LEKI’s niveau van innovatie en kwaliteit.

Made in Europe
De producten van LEKI worden ontwikkeld en geproduceerd in Kirchheim/Teck in Duitsland en Tachov in Tsjechië, waardoor lange toeleveringsketens en dure inkoopkanalen worden vermeden. Het merk maakt gebruik van innovatieve productieprocessen en -faciliteiten. Dankzij de modernste technologieën kan LEKI producten vervaardigen met het behoud van hulpbronnen.

Service & Repair
Betrouwbare en duurzame producten zijn onderdeel van het DNA van LEKI. LEKI biedt een beschikbaarheidsgarantie van 10 jaar, zelfs op reserveonderdelen. Ook na vele jaren van gebruik en slijtage, soms tientallen jaren, doet het merk er alles aan om de levensduur van haar producten te verlengen. Met een wereldwijd netwerk van service en repair centra kan LEKI generaties stokken schoonmaken, onderhouden en repareren.

Bestsellers/Highlights

Sentinel

Specials

Alphatrail FX.One Superlite

Trailrunning

Neolite

Ski Poles

PRC 650

Cross Country

HRC max

Cross Country

Haute Route 2

Winter Touring

Speed Pacer Vario

Nordic Walking

Inner Glove MF touch

Ski Gloves Non-Trigger

Cressida

Trekking

Hikin Pro

Ski Gloves Non-Trigger

Bird Junior Mitt

Gloves Kids

CC Thermo Shark Lobster (2+2)

Cross Country Gloves

Rental Classic Jr.

Rental

Cross Hike Carbon

Cross Trail

Guide Premium

Touring Gloves

Neotrail FX.One Superlite

Trailrunning

Nordic Breeze Shark Short

Outdoor Gloves

Guide X-Treme

Touring Gloves

Cressida FX Carbon

Trekking

Super Micro

Wandel

CC Thermo Shark

Cross Country Gloves

Neolite Airfoil

Ski Poles

Cross Trail Carbon

Cross Trail

Helicon Lite

Winter Touring

Patrol 3D

Ski Gloves Trigger

Snowfox 3D Women

Ski Gloves Trigger

Rental Classic

Rental

Multi Breeze Short

Outdoor Gloves

Bird Junior

Gloves Kids

Speed Pacer Lite

Nordic Walking

Wanderfreund Makalu

Wandel