LEKI

LEKI Lenhart GmbH was een spin off van het houtverwerkingsbedrijf dat door Karl Lenhart in 1948 werd opgericht en dat gespecialiseerd was in het maken van belettering.

Karl Lenhart was een fervent skiër, maar was zeer ontevreden over de kwaliteit en functionaliteit van de skistokken destijds. Hij begon zijn machines te gebruiken om handvatten en tellers voor skistokken te ontwikkelen. Omdat Lenhart ook ervaring had in de vliegtuigbouw, wist hij hoe hij aluminium en composiet moest verwerken. Van deze grondstoffen maakte hij zijn eerste eigen skistokken en bracht deze in 1970 onder de naam LEKI, dat staat voor de eigenaar en het hoofdkantoor van het bedrijf - Lenhart in Kirchheim - op de markt.

Denk je aan LEKI, dan denk je aan kwalitatief hoogwaardige ski-, trekking- en trailrunningstokken en handschoenen. Het merk werkt hard en gepassioneerd om duurzame producten met ongeëvenaarde eigenschappen te maken. Het uitgangspunt van LEKI is het combineren van hoogwaardige prestaties met veiligheid en comfort. Om het unieke kwaliteitsniveau te kunnen garanderen, werkt het merk tijdens het ontwikkelproces samen met experts en professionele atleten. Het resultaat van alle inspanningen zijn slim ontworpen producten waar klanten vele jaren van kunnen genieten. Meer dan 250 patenten zijn het bewijs van LEKI’s niveau van innovatie en kwaliteit.

Made in Europe
De producten van LEKI worden ontwikkeld en geproduceerd in Kirchheim/Teck in Duitsland en Tachov in Tsjechië, waardoor lange toeleveringsketens en dure inkoopkanalen worden vermeden. Het merk maakt gebruik van innovatieve productieprocessen en -faciliteiten. Dankzij de modernste technologieën kan LEKI producten vervaardigen met het behoud van hulpbronnen.

Service & Repair
Betrouwbare en duurzame producten zijn onderdeel van het DNA van LEKI. LEKI biedt een beschikbaarheidsgarantie van 10 jaar, zelfs op reserveonderdelen. Ook na vele jaren van gebruik en slijtage, soms tientallen jaren, doet het merk er alles aan om de levensduur van haar producten te verlengen. Met een wereldwijd netwerk van service en repair centra kan LEKI generaties stokken schoonmaken, onderhouden en repareren.

Bestsellers/Highlights

Cross Trail FX Superlite

Cross Trail

Haute Route 2

Winter Touring

Rental Classic Jr.

Rental

Vision GTX

Specials

HRC max

Cross Country

Space GTX

Ski Gloves Non-Trigger

Griffin 3D Junior

Gloves Kids

Helicon Lite

Winter Touring

Makalu AS

Trekking

Stella S

Ski Poles

Hot Shot S

Ski Poles

Stormlite 3D Mitt

Ski Gloves Trigger

Rental Classic

Rental

Sveia GTX Women

Ski Gloves Non-Trigger

Stormlite 3D

Ski Gloves Trigger

PRC 650

Cross Country

Sentinel

Specials

Cross Trail Lite Carbon

Cross Trail

Black Series SLS XTG

Trekking

<