NL FR EN

GONSO

Het Duitse merk GONSO staat bekend als dé fietsbroekenexpert, maar hoe zijn ze eigenlijk aan deze titel gekomen?

We nemen je mee in de geschiedenis van GONSO. In 1926 vond Johannes Gonser een naaibedrijf in Onstmettingen in de Schwabische Alb, dat hij geleidelijk uitbreidde tot een textielfabriek. Toen zijn ambitieuze kleinzoon Hans Gonser het bedrijf overnam, veranderde hij al snel de bedrijfsnaam in GONSO: een combinatie van de familienaam en de locatie waar het bedrijf zich toen bevond. In de jaren ‘60 waagde Hans Gonser zich aan nieuwe bedrijfstakken en experimenteerde hij met sportkleding. Vanaf de jaren ’80 legde hij de focus op fietskleding en bracht een revolutie op deze markt teweeg: de eerste fietsbroek met een synthetische zeem.

GONSO biedt voor elk segment een uitgebreide collectie fietskleding, met een perfecte pasvorm voor álle fietsers. De fietskleding wordt telkens aangepast aan de behoeftes van verschillende wielersporters en overtuigt door hoge kwaliteit, het ademende vermogen en door het grote aanbod aan grote maten (t/m 6XL bij mannen!).

Één fietsbroek, drie varianten: het unieke SITIVO concept
De perfecte fietsbroek voor elke activiteit, dat was het uitgangspunt van het SITIVO concept. Het was al snel duidelijk dat, naast de perfecte snit en de beste materialen, vooral de zeem een centrale rol moest spelen. Na diverse testen en onderzoeken was één ding duidelijk: om te zorgen voor zoveel mogelijk fietsgenot, heb je uiteenlopende polsteringen nodig op verschillende drukpunten. Deze drukpunten ontstaan door de verdeling van de zwaartekracht en de zitpositie. Het unieke SITIVO concept voor dames en heren heeft een speciaal ontwikkelde snit, vervaardigd uit speciale materialen. Het onderscheid wordt gemaakt door zes zemen, drie voor heren en drie voor dames, met verschillende mate van volume en polstering en een uitgekiend gebruik van Poron als dempingsmateriaal. De blauwe SITIVO zeem is ideaal voor mensen die tijdens het fietsen rechtop zitten. Voor fietsers met een sportieve racepositie is de rode SITIVO zeem perfect. De groene zeem zit ertussenin en is ideaal voor fietsers met een compactere zitpositie, zoals je vaak ziet op de mountainbike. Welke zeem ook gekozen wordt, GONSO SITIVO zorgt voor puur fietsgenot en het allerbeste zitcomfort!

Bestsellers/Highlights

Agneda Bike Shirt SL HZ WZ

Women Shirts

Base Pants M

Men Underwear

Base Pants W

Women Underwear

Sitivo-Tight Bib M

Men Pants

Sitivo U M

Men Underwear

Napoli Tight Shorts Kids

Kids

Sitivo-U Bike Pants W

Women Underwear

Save Pants

Men Pants

Sura Light All Weather Jacket W

Women Jackets

Almas Bike Polo SS

Men Shirts

Almas Bike Polo SS

Men Shirts

Bib Tight Softshell Kids

Kids

Save Jacket Trail M

Men Jackets

Stefani Bike Top W

Women Shirts

Save Jacket Therm M

Men Jackets

Essential Shorts W

Women Pants

Essential Tight 3/4 Flared W

Women Pants

Sura Plus All Weather Jacket W

Women Jackets