Arena in één woord samengevat? Waterinstinct.

Arena wil iedereen in het water krijgen. Atleten aan elkaar koppelen zodat zij het beste in elkaar naar boven kunnen halen. Kampioenen onderweg naar de finishlijn. Normale zwemmers tijdens hun training. Het is de reden dat we ongeëvenaarde waterkleding maken. Het is de reden dat we atleten steunen, en clubs en federaties, en wereldwijd zwemevents sponsoren.


In 1972 schreef Olympisch kampioen Mark Spitz geschiedenis door zijn zevende gouden medaille te winnen, én met alle zeven ook nog eens het wereldrecord te verbeteren. Één jaar later, in 1973, lanceerde Horst Dassler Arena met geavanceerde wedstrijd zwemkleding. Hij was ervan overtuigd dat er een manier was om zwemmers beter uit te rusten en werkte over de hele wereld samen met de allerbeste atleten om te onderzoeken hoe hun prestaties verder verbeterd konden worden. Het eindresultaat was een revolutionair ultra licht materiaal genaamd "Skinfit", special ontworpen om als een tweede huid om het lijf van een zwemmer te sluiten.

Onze kleding en materialen zijn voortdurend in ontwikkeling. In 2009 werd onze Powerskin X-Glide door Time Magazine uitgeroepen tot één van de 50 beste uitvindingen van het jaar. In 2012 zijn we baanbrekend geweest voor de zwempaktechnologie met onze Powerskin Carbon-Pro. We blijven innoveren want alleen dan kunnen we blijven voldoen aan de wensen en eisen van alle leden van zwem- en watersportcommunities.

Vandaag de dag is Arena alom aanwezig in maar liefst 80 landen over de hele wereld, waarbij Arena zich ook sterk maakt voor de organisaties met sponsoring. Zo is Arena de technisch sponsor en leverancier voor vele zwemfederaties, waaronder de Koninklijke Nederlandse Zwembond en de FLNS (Luxemburgse Zwemfederatie). Bovendien sponsort Arena topatleten. In Nederland zijn dit Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker, Sharon van Rouwendaal, Moniek Nijhuis, Sebastiaan Verschuren en Ferry Weertman. In België zijn het Fanny LeCluyse, Emmanuel VanLuchene en Jonas Coreelman.

Wij willen jouw inspiratie helpen groeien. Dag na dag, maand na maand, jaar na jaar. Voel je een met water. Voel je in je element.