NL FR EN

ARENA

Een grote reis, die in 1973 is begonnen

Of het nu een podiumplaats of een persoonlijk record is, arena begrijpt dat het voor atleten om één ding draait: winnen.

Het historische feit dat Mark Spitz in 1972 tijdens de Olympische Spelen zeven gouden medailles won én zeven wereldrecords op zijn naam wist te schrijven, inspireerde Horst Dassler tot het maken van plannen voor een bedrijf in zwemkleding. Dat bedrijf kennen we tegenwoordig onder de naam arena. Het merk had slechts één doel: het promoten van watersporten en de positie hiervan verstevigen. Dassler wist dat sportsponsoring dé; sleutel tot succes voor het merk was. En hij had gelijk. In 1976 waren alle atleten en producten klaar voor de Olympische Spelen in Montreal en werd het harde werken beloond: het arena Elite Team won maar liefst 44 medailles!

Gewend om altijd de eerste te zijn en de drive om over bestaande grenzen heen te gaan, bezorgden de zwemwereld meerdere technische doorbraken. In 1980 bijvoorbeeld introduceerde arena de 'Flyback', het eerste competitie zwempak dat op de rug voorzien was van dunne bandjes en voor maximale bewegingsvrijheid zorgde. In 1997 ontwikkelde het R&D team het X-Flat materiaal dat dunner, zachter en 25% lichter was dan elk ander materiaal dat tot nu toe werd gebruikt voor wedstrijdpakken. In het jaar 2000 lanceerde arena de revolutionaire Powerskin technologie, het vlaggenschip van de nieuwe generatie full-body wedstrijdpakken. Maar de meest geavanceerde innovatie kwam in 2009 op de markt en droeg de naam X-Glide. Deze innovatie kwam zelfs in de lijst van Time Magazine met de beste uitvindingen van 2009.

Kortom, al vanaf het moment dat Dassler het bedrijf begon, focust arena zich op winnen. Door hier continu mee bezig te zijn, samen met de input van atleten, biedt arena altijd producten die de verwachtingen waarmaken of zelfs overstijgen. Voor het merk is dat winnen en zo wil arena samen met haar atleten op het podium staan.

Bestsellers/Highlights

W Team Swimsuit Challenge Solid

Functioneel Badpak

M Team Swim Briefs Solid

Functioneel Brief

M Relax IV Team Jacket KNZB

KNZB Teamline

Carbon Compression Arm Sleeves

pool racing

W Team Swimsuit Waterpolo Solid

Waterpolo

W Team Hooded Jacket Panel

team

Naito Fun Planet

Specials

T-Shirt Logo

Sports Apparel

M Team Swim Jammer Solid

Functioneel Jammer

B Team Swim Jammer Solid

Functioneel Jammer Junior

W Rule Breaker Hooked Rev One Piece R white-blue

Rulebreaker

Makimurax Low C Cup R black-bright

Active Beauty Bodylift

G Multi Pixels Pro Back L

Functioneel Badpak Junior

W Storm Wetsuit

Triathlon

B Beach Short Logo R

Leisure & Beach Short Junior

M Team Swim Low Waist Short Solid

Functioneel Short

W Mesh Panel Closed Back

Feel Mesh

M Evo Beach Short AO sepia

Leisure & Beach Short

B Team Swim Briefs Solid

Functioneel Brief Junior

B Multi Pixels Swim Short

Functioneel Short Junior

W Team Swim Bottom Solid

Functioneel Bikini