NL FR EN

Nieuws

Wat speelt er bij onze merken en wat speelt er bij ons?

Nieuws

Wij hebben het Groen Geregeld

Bij TCK hechten we veel waarde aan duurzaam ondernemen en streven we naar een groene toekomst! Zo'n 75% á 80% van ons stroomverbruik wekken wij zelf op via onze zonnepanelen. Voor de resterende energiebehoefte hebben we besloten om niet zomaar groene stroom in te kopen, maar volledig te gaan voor 100% duurzaamheid, opgewekt in Nederland.

X-Socks op Marathon Sport Expo Rotterdam

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024 vindt voor de 43ste keer de Marathon Sport Expo in Rotterdam plaats. Deze geweldige beurs vormt het bruisende begin van de NN Marathon Rotterdam en het team van TCK is er bij!

De Sport Expo biedt een scala aan producten en diensten die gericht zijn op het bevorderen van een actieve en gezonde levensstijl. Of je nu een doorgewinterde marathonloper bent of gewoon van een gezonde levensstijl houdt, de beurs heeft voor ieder wat wils.

Customer Service medewerker (32-40 uur)

Ben je daarnaast ook nog een enthousiast outdoor mens of sportliefhebber? Lees dan vooral verder, want dan hebben wij een interessante uitdaging voor je. Binnen ons Customer Service Team, gevestigd in Kerkrade, hebben wij namelijk een vacature voor een: Customer Service Medewerker (32 – 40 uur).

Bij onze afdeling customer service kunnen klanten (B2B) en consumenten (D2C) terecht met alle vragen over orders, voorraden, retouren en reparaties. Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, werken we bij TCK met een geavanceerd CRM-systeem, waardoor alle medewerkers beschikken over alle relevante informatie.

Officiële aftrap World Team voor 4Daagse

Woensdagavond 6 maart was werkelijk een avond vol inspiratie! In de showroom van LOWA in het Sports Business Center vond namelijk de officiële aftrap plaats voor het World Team van Mo Hersi dat deel zal nemen aan de komende 4Daagse Nijmegen!

De dappere wandelaars van dit team hebben de vurige wens om de 4daagse te voltooien als vertegenwoordigers van het land waar hun roots liggen en waar ze familiebanden hebben.

Met trots voorziet TCK Sports Group deze fantastische groep van de benodigde uitrusting voor hun avontuur, waaronder uiteraard LOWA wandelschoenen en sokken, een deuter rugzak of heuptas en natuurlijk het officiële 4daagse startbewijs.

deuter Promise

Onder het motto ‘Veranderen betekent Verantwoordelijkheid nemen’ lanceert deuter haar nieuwe duurzaamheidsstrategie, die duidelijk deuter’s standpunten laten zien. Met wat zij de ‘deuter Promise’ noemen, neemt de gerenommeerde rugzak- en slaapzakkenfabrikant haar verantwoordelijkheid voor haar acties en het effect daarvan op mens en milieu.

Robert Schieferle, CEO van deuter, vertelt ons in onderstaand interview meer over de deuter Promise:

- Robert, wat betekent het begrip ‘duurzaamheid’ voor jou?
“Ondernemen moet in harmonie zijn met de mens en de natuur. Dat is het basisprincipe van duurzaamheid dat ten grondslag ligt aan onze hele bedrijfsfilosofie. Het gaat om het behoud van natuurlijke en menselijke hulpbronnen én het toepassen van verantwoorde praktijken. Het betekent het beschermen van plaatsen waar we van houden voor toekomstige generaties.”

Lees meer...

Hoe minder je hoeft te denken, hoe beter

Voor winter 2021-2022 lanceert Ortovox de Diract Voice, de eerste lawinepieper die je naar de slachtoffers leidt met duidelijke en helder gesproken instructies. Een ware revolutie, die op de ISPO is uitgeroepen tot Product of the Year. Deze lawinepieper met spraaknavigatie is een enorme sprong voorwaarts die de zoektocht naar slachtoffers drastisch zou moeten versnellen. In een stressvolle situatie, zoals een lawine, kom je behoorlijk onder druk te staan en kun je niet helder nadenken. Ortovox heeft Sigrun Holzer, een psycholoog gespecialiseerd in neuropsychologie, gevraagd wat er met je gebeurt in een stressvolle situatie, zoals een lawine, en welke rol een makkelijk te gebruiken lawinepieper, zoals de Diract Voice, zou kunnen spelen. Haar antwoorden, en meer, lees je hieronder!

Lees meer...

Klaar voor de langste rit

Voor iedereen die niet zomaar gaat skiën, maar van skiën houdt. Voor alle skiërs die van elke afdaling een onvergetelijke ervaring maken. En voor iedereen die hun liefde voor de sneeuw doorgeeft aan de volgende generatie. Nordica is er voor elke skiër die leeft voor een all mountain avontuur. Dit gaat uit naar de skischoenen en ski’s die ons meenemen op reizen die verder gaan dan we ooit dachten te kunnen gaan en die ons dichter bij elkaar brengen dan we ooit hadden gedacht te kunnen zijn. Samen hebben we een familie en gemeenschap gecreëerd. Zelfs in het door de wind geblazen gezicht van tegenspoed hebben we nooit opgegeven en toegegeven. We volgen ons eigen kompas, waar het ons ook brengt. Om dingen op onze manier te doen. Wij zijn Nordica. Vertrouwd sinds 1939.

Lees meer...

Beginnen met skaten?

Skaten is gezond, leuk én ook nog eens goed voor het milieu als je het als vervoermiddel gebruikt. Tijdens het skaten train je je hele lichaam op een intensieve manier, waardoor het ook nog eens de perfecte workout is. Zorg wel voor een goede voorbereiding als je de weg op gaat. Waar je op moet letten? Rollerblade geeft tips.

Lees meer...

Nieuw: verpakkingen van 100% gerecycled papier

Inline skaten is gezond voor lichaam en geest en als vervoermiddel is skaten ook nog eens goed voor het milieu. De laatste tijd brengen mensen meer tijd buiten door, om fit te worden of te ontspannen, waardoor ook het gebruik van skates een vlucht heeft genomen. Als Rollerblade moedigen we dit natuurlijk alleen maar aan! Om ook bij te dragen aan het milieu, heeft het merk stappen genomen om de verpakking duurzamer te maken.

Lees meer...

Goede lagers maken een verschil

Je hebt de perfecte skates gevonden en optimaal van een seizoen vol skaten genoten. Het kan dus zijn dat je de lagers in je wielen moet vervangen of upgraden. Het type lagers dat je voor je skates kiest zal een verschil maken op het gebied van snelheid en energie. Nieuwe lagers zijn essentieel om soepel en snel te rollen. Lagers zitten aan de binnenkant van de wielen en worden door een spacer tussen de twee lagers van elk wiel op hun plek gehouden. Hieronder lees je alles over de lagers van Rollerblade.

Lees meer...

De kunst van het drogen van je schoenen

Er is geen slechter gevoel dan je wandeling, dagje skiën of hardlooprondje te moeten beginnen met natte schoenen, toch? Kou, kans op blaren en ongemak, de ongemakken die gepaard gaan met natte schoenen zijn talrijk. Het is daarom belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het drogen van je sportschoenen. Het zou eigenlijk een automatisme moeten worden na elk uitje. Een beetje voor het onderhoud van je materiaal, maar vooral voor het comfort en de hygiëne van je voeten. Sidas geeft tips én heeft verschillende oplossingen voor het drogen van je schoenen.

Lees meer...

Waarom we onze producten niet als ‘vegan’ bestempelen

Wie dacht dat veganisme alleen maar een hype was, heeft het toch echt mis. In 2020 waren er alleen al in Duitsland 1,13 miljoen veganisten. Een markt die dus in de lift zit! In tijden van schandalen op de vleesmarkt is deze trend voor velen een levensstijl geworden, die zich niet meer beperkt tot de inhoud van de koelkast. Vooral outdoorliefhebbers, die zich bewust, duurzaam en verantwoord in de natuur bewegen, denken vaak aan natuurvriendelijke materialen. Het is dus niet gek dat deuter steeds vaker de vraag krijgt: ‘Zijn jullie rugzakken en slaapzakken eigenlijk wel vegan?’. Hieronder beantwoorden we deze vraag!

Lees meer...

Veiligheid en functionaliteit perfect gecombineerd?

Je favoriete bikepark gaat weer open, de eerste fietstrip door de bergen staat op het punt van beginnen en je fiets is al weken in topconditie en klaar voor actie. Je hebt zelfs maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat het langverwachte seizoen zonder ongelukken zal zijn: je hebt je conditie in de winter bijgehouden, je fietsvaardigheden extra getraind, je fiets compleet nagelopen en je veiligheidsmaterialen een update gegeven. In dit hele proces heb je jezelf een aantal keer afgevraagd hoe handig en praktisch fietsrugzakken met een protector daadwerkelijk zijn. Hoeveel dragen ze bij aan je veiligheid? En waar moet je op letten bij de aanschaf ervan? We hebben de meest belangrijke informatie voor je verzameld, zodat je vol zelfvertrouwen de juiste rugzak met protector kunt vinden.

Lees meer...

Blessures tijdens het hardlopen voorkomen?

Hardlopers vragen zich nog wel eens af wat het nut is van inlegzolen voor in hardloopschoenen, helemaal als ze net een behoorlijk bedrag aan nieuwe hardloopschoenen hebben uitgegeven. Desalniettemin is Sidas ervan overtuigd dat deze inlegzolen essentieel zijn om het comfort en de prestaties te garanderen van de voeten die veel te verduren krijgen tijdens het hardlopen. Het voorkomen van blessures, het minimaliseren van schokken en maximaal comfort en ondersteuning tijdens het rennen zijn de belangrijkste voordelen van inlegzolen. Hieronder legt Sidas het uit!

Lees meer...